avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Raport zilnic de gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Raport zilnic de gestiune

Buna ziua!
As dori sa-mi raspundeti si mie daca raportul zilnic de gestiune se intocmeste in dublu exemplar si cat se pastreaza.Se pastreaza impreuna cu celelalte acte , "n" ani?
Cel mai recent răspuns: dumitru florentina , utilizator 16:10, 29 Noiembrie 2009
Ordin nr. 3512/2008 privind documentele financiar-contabile , publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 870 din 23/12/2008 stabileste acest lucru .

51. Termenul de pastrare a statelor de salarii este de 50 de ani, iar termenul de pastrare a registrelor si a documentelor justificative si contabile este de 10 ani cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite, cu exceptia celor prevazute la pct. 52, 53 si 54.
52. Facturile aferente bunurilor de capital, respectiv bunurilor imobile, care stau la baza determinarii taxei pe valoarea adaugata deductibile pentru persoanele impozabile cu regim mixt si persoanele partial impozabile in conformitate cu prevederile Codului fiscal, se vor pastra conform termenului prevazut la art. 149 alin. (6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
53. Documentele prevazute in anexa nr. 4 se pot pastra pe o perioada de numai 5 ani daca necesitatile proprii ale unitatii nu impun pastrarea acestora pe o perioada de timp mai mare.
54. Documentele financiar-contabile care atesta provenienta unor bunuri cu durata de viata mai mare de 10 ani se pastreaza, de regula, pe o perioada de timp mai mare, respectiv pe perioada de utilizare a bunurilor.

Raportul zilnic de gestiune se intocmeste in 2 exemplare de catre gestionar, ptr fiecare gestiune in parte.
Exemplarul 2 al raportului de gestiune ramane in carnet, iar exemplarul 1 se trimite la compartimentul financiar-contabil, unde se verifica si se confrunta cu datele din evidenta analitica .

Se pastreaza timp de 5 ani, cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite, in arhiva persoanelor prevazute la art. 1 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata .

Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare facturi mml mml pot casa facturi fiscale si avize de insotire a marfii?ce fac cu ele dupa casare, se pot toca?va rog sa.mi spuneti cadrul legal.Multumesc! (vezi toată discuția)
Distrugerea actelor contabile ioanmatyas ioanmatyas Cum se procedeaza la distrugerea actelor contabile dupa 5 ani(receptii si altele) Am receptii din anul 1991 si nu stiu cum sa le distrug legal. (vezi toată discuția)
Arhiva srl cosminghe cosminghe Buna ziua, As dorii sa stiu care este termenul legal obligatoriu pentru pastrarea actelor contabile ale unui SRL de la infiintare. Va ... (vezi toată discuția)