avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ref adm condominii 2019 sept cf lg 196/2019
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ref adm condominii 2019 sept cf lg 196/2019

Buna ziua, urmez un curs de adm condomenii de 9 saptamani, la o firma din Constanta, C&I training srl, 32318399 cui, termin cursul pe 30 sept, ei sustin ca imi vor elibera o adeverinta de formare , in urma cursului, si dureaza pana voi primii atestatul, Mentionez ca e ptr prima dat cand fac acest curs.Primaria spune ca imi poate elibera certificatul doar in urma obtinerii atestatului.Administratorul vechi al blocului este in varsta si vrea sa predea asociatiA, dar spune dnul ca eu nu sunt in masura sa iau asociatia ptr ca nu am atestatul si conf noii legi amenda este mare. Cum ar trebuii sa procedez eu? Daca as face un ctr de colaborare intre mine si o firma acreditata in acest domeniu, care are si asigurare si atestat vechi de administrator, dna este si expert contabil, (este o prietena de-a mea),sa tin eu asoc blocului, dar sub tutela dnei, ar fii ok???Si ce incadrare ar trebuii sa am eu, sa putem functiona legal pana mi se elibereaza mie atestatul.Multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:39, 13 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, Cred ca este cel mai fericit caz: urmati cursurile, baietii va elibereaza o adeverinta, apoi cand sunt gata imprimatele, va vor elibera si cerificatul de formare profesionala in meseria de adm. de condominii.
Cei de la primarie, daca v-au informat asa, bat campii la malul marii, pentru ca dvs. si ceilalti colegi, va puteti prezenta la primarie pentru a obtine atestatul, dar prima conditie este sa aveti certificatul profesional si nu invers... Desigur, o sa va mai puna conditii de a avea cazier judiciar, fiscal si ale bazaconii.
Parerea mea:, cu adeverinta respectiva asociatia va poate angaja cu obligatia din partea dvs. de a aduce la dosarul de angajare si acel celebru atestat, dupa ce il elibereaza primaria.. Atestatul se organizeaza doar atunci cand au chef functionarii de la primarie (ei, cand se intrunesc niste conditii, de nr. de cursanti, de existenta imprimatelor, etc).
Asadar, discutati cu presedintele as. prop. toate aceste chestiuni - ca nu e dracu' chiar asa de negru...
Mult succes si sa ne tineti la curent cu evolutia situatiei!


Adam Grecu a scris:


, Cred ca este cel mai fericit caz: urmati cursurile, baietii va elibereaza o adeverinta, apoi cand sunt gata imprimatele, va vor elibera si cerificatul de formare profesionala in meseria de adm. de condominii.



Nu inseamna ca daca urmeaza cursurile,automat obtine si atestatul pentru ca procedura prevede si o examinare a cursantului
La examinare nu toti cursantii fac dovada acumularii cunostiintelor necesare exercitarii responsabilitatii de administrator de imobile
@ynocentta
Nu cred ca sunteti in masura sa stiti mai bine ca mine situatia expusa de catre
carmen06!
, asta in primul rand;
In al doi-lea rand, nu pot sa cred ca o persoana cu o pregatire medie (desi sunt si persoane cu pregatire superioara), absolventa a unui curs de calificare intr-o meserie destul de banala, nu este in stare sa obtina un Atestat - care, de fapt, este o simpla formalitate - cu toate ca sustineti ca acolo trebuie sa faci ...dovada acumularii cunostiintelor necesare exercitarii responsabilitatii de administrator de imobile Sic!

Iata, pot sa va zic ca personal sunt absolvent al unui curs de calificare in meseria de administrator de imobile (2003). Ei, acum acel Certificat nu mai este bun, deoarece acum meseria este alta: administrator de condominii...
Cu atestatul este altceva: trebuie sa il ai la zi, daca asa trebuie si chiar nu comentez.
Este de-a dreptul hilar ce povestesc baietii acestia, insa nu este timpul trecut, mai au timp sa corecteze bazaconia. Am mai comentat acest lucru si nu vreau sa-l mai compar cu nimic, cu toate ca exemplele sunt foarte multe.

Dupa capul lor, la inceput, in cadrul asociatiilor de locatari / proprietari, fiinta meseria de femeie de serviciu. Ca era barbat sau femeie, il angajai pe meseria de femeie de serviciu. De multa vreme a disparut aceasta titulatura si acum in COR figureaza meseria de ingrijitor cladiri. Parca vad ca nici aceasta titulatura nu mai este buna timpurilor noastre si v-a trebui schimbata in ingrijitor de condominii... Realizati ce munca este pe capul celor care trebuie sa tzina pasul cu vremurile noi?
Sa fiti sanatosi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune administrator fara atestat dramaviking dramaviking Care este sanctiunea pentru asociatia de proprietari sau persoana angajata in functia de administrator in cazul in care nu are atestat desi este angajata ca ... (vezi toată discuția)
Pfa administrator condominiu romica_mi romica_mi Dacă trec pe P.F.A. mai este necesară recalificare conform noii legi pentru funcția de administrator condominiu ? (vezi toată discuția)
Administrator imobil caradis caradis Buna ziua. Daca am absolvit scoala de administratori acum 10 ani obtinand diploma de calificare profesionala este obligatoriu pentru obtinerea atestatului de a ... (vezi toată discuția)