avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz-demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz-demisie

Buuna ziua,
Acum o saptamana mi-am prezentat demisia angajatorului la care lucrez. In cererea de demisie am mai scris si ca daca doreste sa renunte la perioada de preaviz sa ma anunte. Initial nu a dorit sa renunte la preaviz, mi-a aprobat cererea incepand cu data de 01 octombrie. La mijlocul perioadei de preaviz mi-a spus ca vrea sa renunte la preaviz.
Poate renunta la preaviz oricand pe perioada preavizului sau atunci cand aproba cererea de demisie?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2019
pavel_elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: pavel_elena , utilizator 11:14, 13 Septembrie 2019
In opinia mea, renuntarea totala sau partiala la preaviz trebuie exprimata la data luarii la cunostinta de cererea de demisie a salariatului si nu dupa un anumit numar de zile de preaviz efectuate de salariat.

Consider ca nu este corect d.p.d.v. moral sa se procedeze astfel, chiar daca nu exista text de lege care sa reglementeze o astfel de situatie. Altfel spus, incep sa efectuez preavizul si dupa cateva zile mi se aduce la cunostinta ca se renunta la restul de zile.
Ok, va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate incetare contract de munca Diaconu_D Diaconu_D Buna ziua, Un salariat vine si lasa demisia (se inregistreza) cu data de incetare a contractului 4 octombrie (respectand preavizul). Parcursul preavizul ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la preaviz de catre angajator suciu_diana suciu_diana Buna ziua, odata ce angajatorul si-a exprimat dorinta de a nu renunta la perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare, poate acesta, dupa trecerea a 10 ... (vezi toată discuția)
Renuntare la preaviz de catre angajator florianb65 florianb65 Mi-am depus demisia cu preaviz de 20 zile lucratoare in data de 21.07.2016 dar seful de echipa mia spus ca de azi sa nu mai vin la munca ca renunta la ... (vezi toată discuția)