avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sot sotie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sot sotie

parintii mei sunt casatoriti de 25 de ani.In caz ca unul dintre ei ar deceda fratii si surorile lor ar avea vre-un drept asupra propietatilor detinute sau bunurile pe care le detineau in comun vor reveni automat celuilat?
Cel mai recent răspuns: bogdan.ignatt , utilizator 13:03, 30 Noiembrie 2009
Pentru a inlatura orice suspiciuni,eu va sfatuiesc ca parintii dvs sa va facta act de vz-cump pe bunurile lor comune(cel putin pe imobile) si astfel ati scapa de complicatii.Pot fi inserate in acedte acte diferite clauze:dr de abitatie viagera,oblig de intretinere,etc.
bogdan.ignatt a scris:

situatia este un pic mai complicata in cazul meu.....

Si atunci de ce o prezentati anapoda?
De ce incepeti prin a vorbi despre PARINTII dvs. pentru ca apoi sa ne spuneti (dupa ce ne chinuim sa raspundem conform datelor prezentate) ca de fapt ...stati asa sa va povestesc ca TATA nu-i chiar tata, e doar sotul mamei si atat !?!

Daca sotul mamei dvs. va deceda inaintea mamei dvs., atunci partea LUI din bunurile cumparate impreuna cu mama dvs. (partea lui e 50%, teoretic) va fi mostenita LEGAL de: mama dvs.alaturi de fratii lui (decedatului).

Nu le mosteneste "automat" doar mama dvs. Scoateti-va din cap ideea asta. Mostenitori LEGALI mai pot fi si altii nu numai sotul supravietuitor
Pentru a le mosteni doar mama dvs. trebuie ca sotul ei sa-i lase un testament (prin care si-ar inlatura de la mostenire fratii).

Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
romascanu, moderator
@Romascanu - imi place cand te aprinzi!:D
@Bogdan.ignat- descendentii inlatura de la mostenire orice alta clasa de mostentori.
Pe limbajul dvs , daca mama dvs naturala a divortat si s-a recasatorit , in nici un caz nu o sa-l mosteniti dvs pe "noul" tata vitreg! Acesta , in caz de deces , va fi mostenit de catre mama dvs (1/4) si de catre descendetii sai. In cazul in care nu are descendeti va fi mostenit conform prevederilor legii 319/1944!
Sfatul meu este sa expuneti intotdeauna problema sincer si direct pentru a nu-i pune pe altii sa-si bata capul cu tot felul de supozitii si sa incerce sa va dea solutia corecta si la obiect!
Succes!
B-)
va multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra si pentru modul constructiv in care mi-ati atras atentia asupra modului eronat in care am expus aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire rambonel rambonel BUNA SEARA tatal meu a decedat in urma cu un an de zile.nu s-a facut sucesiunea datorita faptului ca eu sunt singurul fiu si nu am dorit sa o \"intristez:'' ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunici maladog maladog Mama decedata inaintea parintilor, sotul supravietuitor recasatorit. Prezinta vreun drept la mostenire din partea parintilor mamei, atat timp cat mama are un ... (vezi toată discuția)
Succesiune mirela_ila mirela_ila A, UN PRIETEN A FOST CASATORIT 25 DE ANI CU ACTE IN REGULA, NU A AVUT COPII, IN URMA SOTIEI A RAMAS CU UN APARTAMENT SI CEVA TEREN , ACUM VREA SA FACA ... (vezi toată discuția)