avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj voluntar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj voluntar

Buna ziua, prietena mea care a facut un partaj voluntar prin care ea a primit o suma de bani ptr a-si cumpara un apartament, in schimbul renuntarii de catre ea la un alt imobil. Acestia mai au impreuna o cladire si terenuri agricole pe care nu le-au impartit inca. In 2017 sotul a deschis proces impotriva ei pe motiv ca apartamentul pe care l-a cumparat ea este cu 40000 ron mai putin si isi vrea banii inapoi. In prima faza prietena mea a avut castig de cauza, el a facut recurs si anul acesta in mai a castigat el, imediat a deschis ea recurs si a catigat tot el. Problema este ca acesta o terorizeaza la telefon si o ameninta ca o executa si o da afara din casa ptr cei 40000 . Sentinta abia s-a dat joi saptamana aceasta. Ea psihic nu mai poate, deja nu mai suporta nici copiii langa ea, de frica sa nu ii afecteze starea ei i-a dus la parintii ei. Copiii sunt speriati de tata. Intrebarea este la cat timp poate fi executata, vrea sa faca un credit sa plateasca sulta dar dureaza. Ce temei legal are ptr deteriorarea psihica care i-a fost provocata. El este un om violent, de aceea s-a ajuns la divort, are atatea certificate medico-legale in acest sens duse la dosar care nu se i-au in considerare. Avocatul care a reprezentat-o i-a sugerat proces la CEDO, care dureaza. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:11, 15 Septembrie 2019
Trebuie vazute actele de un avocat, actul de partaj si dosarul , ce a stat la baza emiterii acelei hotarari.. inteleg ca au partajat acel apartament si ei i s-a dat o sulta.. mai departe e treaba ei ce a facut cu acea suma. Depinde deci care a fost intelegerea scrisa la data cand au partajat apartamentul.


Intrebarea este la cat timp poate fi executata

Daca nu a cerut o perioada de gratie, imediat, insa are timp sa faca credit.. plus ca poate formula contestatie la executare

poate cere partajul si celorlalte bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta - partaj apartament eu1984 eu1984 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti , plata sultei , stabilite in urma unui partaj pentru un apartament , trebuie platita imediat de la inchieirea partajului , ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort danyboldea danyboldea Am o cunostinta care a divortat si lucreaza in strainatate. Are 2 copilasi si au de impartit un apartament. Apartamentul e cumparat inainte sa divorteze cu ... (vezi toată discuția)
Partaj SIMPLEME SIMPLEME Buna seara, daca in urma partajului unul dintre soti datoreaza 40000 euro celuilalt si i s-a atribuit unul din cele 2 apartamente detinute in comun in ... (vezi toată discuția)