printre actele care trebuiesc depuse la dosarul de somaj se afla si act dupa ultimul studiu copie +original. stiti cumva daca adeverinta de la facultate e valabila??? am absolvit examenul de licenta acum 4 ani, imediat dupa am primit adeverinta care atesta acest lucru (pt diploma in original trebuia asteptat 1 an) si din neglijenta si pt ca nu am avut nevoie de diploma originala nu am mai scos-o (trebuie scoasa de la univ. din bucuresti, eu absolvind la o facultate din timisoara). am auzit precum ca aceasta adeverinta are valabilitate doar 1 an. unde trebuie sa sun sa ma informez?
Nu mai e valabila.
Cititi pe adeverinta, trebuie sa aiba termenul de expirare, de obicei e 6 luni.
Mergeti cu diploma de bac si apoi, cand o aveti si cu cea de fac.
multumesc frumos de raspuns. m-am uitat pe adeverinta si nu are o data anume, ci, scrie ca e valabila pana la acordarea diplomei .......
sigur e ok sa depun dosarul fara actul care sa ateste ultimul studiu?? nu poate fi considerat incomplet si sa nu fie acceptat???
1. Adeverinta este valabila daca pe ea nu scrie termenul dar scrie ca e valabila pana la eliberarea diplomei.
2. Adeverinta este buna la dosarul de somaj pentru ca s-ar putea sa va faca rost de un loc de munca corespunzator studiilor.
m-am uitat pe adeverinta si nu are o data anume, ci, scrie ca e valabila pana la acordarea diplomei .......
Regulament privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior
Art. 38 Dupa finalizarea completa a studiilor, la cerere, absolventilor li se elibereaza Adeverinta de absolvire a studiilor, al carei termen de valabilitate este de maximum 12 luni.