Buna ziua,
Pentru un bloc in care exista doar 3 proprietari, si 2 doresc sa înființeze o asociatie de proprietari iar cel de al 3 a nu, din cate inteleg din legea 196/2018, Trebuie să fie minim 3 proprietari. Te pot obliga in vreun fel ceilalți? Ar fi necesară asociatie de proprietari având în vedere că suntem doar 3 proprietari? Mulțumesc mult!
Stiu ca in cazul asociatiilor mai mari majoritatea, adica 5o+1% iau hotărârile, dar in cazul nostru, cum se face, adică dacă ceilalți 2 au peste 50 % din total cota indiviza, ei pot decide și pentru cel de al 3 lea?
Nu poti pentru ca nu poti obliga pe cineva sa faca ce nu vrea.
Dacă aveați înființată asociatia ( erați mai mult de trei proprietari) se putea face ceva...
Asa...va bransati fiecare in parte la utilități ( sau va puteti asocia cum doriti...) si va folositi de codul civil, partea de coproprietate forta- daca trebuie sa reparatii ceva ce aparține tuturor ( casa scări, acoperis, etc.)
Buna seara,
Am o mica nedumerire in legatura cu asociația de proprietari, vreau sa vand apartamentul, am gasit cumpărător, am facut toate demersurile pana sa ajung sa cer de la președintele asociației adeverința pentru situația plăților (Care sunt achitate), iar președintele de asociatie imi percepe o taxa de 150 euro "taxe gospodaresti" (care zice el ca ar avea un proces verbal in care se specifica, ca la vanzarea unui apartament din bloc se plateste aceasta taxa de care eu find propietar de 8 ani nu am fost anuntat ) altfel nu imi eliberează adeverința.
Întrebarea mea este daca a mai intalnit cineva asa ceva si daca este legal?
Buna ziua,
Este un abuz al presedintelui.
Puteti face o reclamatie la primarie-compartimentul specializat, sau cere daune acelui presedinte daca din vina lui, ca nu elibereaza acea adeverinta, pierdeti, ratati*, vanzarea.
Mergeti prima data la primarie.
Apa canal
valentina-iosub
Buna ziua, as dori si eu o idee de solutionare a unei probeleme foarte grave.
Suntem un grup de locatari de la asociatia 269 din galati care se confrunta cu o ... (vezi toată discuția)