avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este confidential numele proprietarului de apartament?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este confidential numele proprietarului de apartament?

As dori sa stiu daca numele proprietarului unui apartament este confidential. In cazul in care este confidential, in ce conditii se poate afla numele proprietarului si care sunt demersurile pentru a obtine aceasta informatie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:33, 5 Decembrie 2009
nu vad sensul intrebarii,nu ,nu este confidential,il puteti afla de pe listele de plata ori din cartea de imobil
Salut.
Din cate cunosc eu, nu este confidential numele proprietarului unui apartament.
Aceasta informatie poate fi aflata din mai multe locuri sa spun asa, fisa locatarilor in cazul in care nu este inchiriat si proprietarul locuieste in acel imobil, printr-un extras de Carte Funciara daca are acel imobil incris la carte funciara, relatii de la Admin Financiara....etc.
Cu stima.,
Nici in legea 230/2007 si nici in HG 1588/2007 nu se stipuleaza ca identitatea proprietarului este confidentiala, dar nu este recomandabil ca pe listele de plata sa fie trecut numele proprietarului si nici ca cei din conducerea asociatiei (inclusiv administratorul) sa informeze pe orice persoana fara vreun mandat asupra identitatii proprietarilor.

Asta doar daca ne gandim la necazurile pe care le poate avea un proprietar din faptul ca administratorul a informat o persoana straina, in dusmanie si pusa pe rele cu respectivul proprietar, ca acesta locuieste acolo, la apartamentul cutare......

Daca exista un mandat oficial, insotit de o legitimatie, de un inscris, asta da..... dar altfel, eu nu as recomanda acest lucru.
Nu este confidential numele proprietarului unui apartament avand in vedere ca dintotdeauna numele noastre au fost si sunt afisate pe listele de plata din holul blocului, pe interfonul de la usa scarii, in cartea de telefoane tiparita pe hartie sau electronica, in toate facturile emise de furnizorii de electricitate, gaz, comunicatii, etc.
faptul de a nu trece pe lista de plata numele proprietarului nu ne poate aduce decit necazuri in cazul in care dorim sa-l dam in judecata
trebuie sa facem dovada ca la ap x locuieste persoana care are in buletin adresa y ,iar nr ap nu coincide cu nr crt din lista ...

Alte discuții în legătură

Numele fiicei pe listele de plata florican florican Buna ziua, Avem in proprietate doua apartamente. Intr-una stau eu cu sotul, in cealalta sta fiica noastra cu sotul. Pe tabelul nominal al ... (vezi toată discuția)
Se pot obliga proprietarii de apartamente sa treaca nr real de persoane la intretinere? RuxandraVl RuxandraVl Buna ziua, Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns : avem in bloc 4 proprietari de apartament care refuza sa treaca nr real de persoane ... (vezi toată discuția)
Date personale online chris_seby chris_seby Buna ziua. Am si eu o nelamurire(impreuna cu inca cativa locatari reprezentati de o anume asociatie de proprietari). Aceasta asociatie publica listele de ... (vezi toată discuția)