avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... viza de legalitate consilier juridic
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

viza de legalitate consilier juridic

Este legal ca printr-o procedura aprobata de consiliul local, respectiv anularea penalitatilor de intarziere daca debitele principale sunt achitate integral, desi compartimentul taxe si impozite este insarcinat sa urmareasca indeplinirea conditiilor de acordare, sa se ceara viza de legalitate a consilierului juridic??? Parerea mea este ca nu se justifica aceasta intrucat hotararea de aprobare a procedurii este vizata pentru legalitate de catre secretarul primariei, iar pentru punerea in aplicare nu mai este nevoie de viza de legalitate a cons.juridic. Mentionez ca este vorba de o primarie de comuna, iar in compartimentul juridic este o singura persoana. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Maryana@ , utilizator 21:30, 22 Septembrie 2019
Se justifica, intrucat cred ca , este vorba despre viza privind respectarea acelei proceduri aprobate de catre Consiliul Local.
Si asta in conditiile in care consilierul juridic nu este obligat sa aiba si cunostinte economice? Am observat ca intr-o primarie, toti incearca sa se "acopere" de aceasta viza de legalitate a consilierului juridic, desi, de cele mai multe ori vorbim despre compartiment juridic ce are in componenta sa o singura persoana. Mi se pare totusi o bataie de joc sa ti se ceara sa avizezi ca o procedura este indeplinita cand tu nu ai in fata decat un referat al functionarului taxe si impozite, fara a cunoaste daca impunerea s-a facut corect, daca contribuabilul respectiv a platit toate debitele principale pentru a beneficia de facilitatile acordate etc. Mie, spre exemplu mi s-a intamplat ca persoana de la taxe si impozite sa omita faptul ca unii dintre contribuabili mai aveau niste debite la salubrizare neplatite, iar pe acest motiv Curtea de Conturi ne-a obligat sa le redebitam. A considerat colega mea de la Taxe ca acestea nu trebuie platite. Consilierul juridic nu avea de unde sa cunoasca despre existenta acestor debite, cu atat mai mult cu cat, slava domnului, are destul de multe sarcini de indeplinit si nici in functie de conducere nu este pentru a duce munca de verificare a celorlalte compartimente din primarie.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. locuiesc impreuna cu sotul ... Ma intereseaza Ma intereseaza Am o intrebare, poate ma ajuta cineva. Locuiesc impreuna cu sotul la casa intr-o comuna in care am mai cumparat o casa pe care o renovam si in care ... (vezi toată discuția)
Creante fiscale. aleko27 aleko27 Conform legislatie in vigoare ma poate ajuta cineva cu o nominalizare concreta a urmatoarei expresii: \\"compartimente de specialitate cu atribuţii în ... (vezi toată discuția)
Refuzul emiterii unui act intrucat nu mi-am achitat impozitele ukmaurice ukmaurice [b][i]In urma solicitarii de eliberare a unui certificat de urbanism pentru o hala industriala pe terenul unei persoane juridice,s-a obtinut avizul comisiei de ... (vezi toată discuția)