avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... declaratii martori dosar politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

declaratii martori dosar politie

Am dreptul sa citesc declaratiile martorilor luate de organul de cercetare penala daca eu sunt reclamantul? Dar de la parchet? Primesc macar inainte de instanta instiintare sa citesc ce se inainteaza?
Ultima modificare: Luni, 30 Noiembrie 2009
w0lfshad3, utilizator
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 18:16, 17 Decembrie 2009
In cursul actelor premergatoare petentul are dreptul oricand sa citeasca lucrarile la dosarul cauzei: declaratii, probe samd.
In faza urmaririi penale (adica dupa ce procurorul a dat ordonanta de incepere a urmaririi penale) lucrarile dosarului sunt secrete iar de continutul lor partile pot lua la cunostinta studiind dosarul in arhiva instantei dupa ce a ajuns pe rolul acesteia....
Faceti cerere scrisa de studiere dosar la Parchet...
Multumesc. Actul a fost "solutionat" prin respingere. As putea sa ma uit dar stiu ca nu au facut nimic fiindca au zis ca nu au gasit probe. Am sa ma uit daca macar au luat declaratia cuiva ca sa-mi fac o idee ce au facut in atata amar de timp. Probele exista, daca nu le-au gasit nu ma intereseaza, sunt raspandite pe la jumatate de duzina de institutii publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre martori. ContSters75393 ContSters75393 Daca o persoana este parte vatamata intr-un dosar depune plingere impotriva altei persoane si nu nominalizeaza decat 3 martori si se fac toate demersurile de ... (vezi toată discuția)
Termen primire referat clasare plangere penala pitic1991 pitic1991 Buna ziua, Am depus o plangere penala pentru marturie mincinoasa la parchet anul trecut. Am depus si probe, declaratii de martor in instanta, dovezi, etc. ... (vezi toată discuția)
Martori necitati in proces penal roberto3 roberto3 Buna ziua! Vreau sa intreb de ce din opt martori in total intr-un proces penal doi dintre ei nu au fost citati-mentionez ca cei doi erau chiar la fata locului ... (vezi toată discuția)