avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj pentru absolventa a facultatii de medicina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj pentru absolventa a facultatii de medicina

Buna ziua! Sunt absolventa facultatii de medicina din Targu- Mures an 2019. As avea intrebarea daca am dreptul la somaj in cazul meu . Am examen de rezidenta in noiembrie si dupa ce primesc rezidentiatul incep in ianuarie 2020. Nu stiu daca trebuie sa depun dosarul pentru somaj. Daca da, ce trebuie sa contina si pana la ce data am dreptul sa primesc banii, noiembrie (cand am examen), sau ianuarie (cand incep sa lucrez ca rezident) ?
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2019
linda-melinda, utilizator
Cel mai recent răspuns: linda-melinda , utilizator 16:13, 23 Septembrie 2019
Legea nr. 76/2002
art.42
....
(3) Nu beneficiază de indemnizație de șomaj absolvenții licențiați ai facultăților de medicină, medicină dentară și farmacie care, la data solicitării dreptului, au promovat concursul național de rezidențiat pe locuri sau pe posturi, în condițiile legi.
multumesc pt. raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima instalare ilmc ilmc Buna seara. Pot beneficia de INDEMNIZATIE DE INSTALARE sau INCADRARE sau MOBILITATE conform legislatiei in vigoare la data de 14.01.2021 ? Va relatez pe ... (vezi toată discuția)
Ref.somaj luminitateodora luminitateodora Buna ziua, As dori sa stiu daca absolventii facultatilor de medicina au dreptul sa beneficieze de ajutorul de somaj conform Legii nr.76 din 2002? Va ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj absolvent medicina angelicaursu angelicaursu fiica mea a absolvit facultatea de medicina iar acum se pregateste pentru ex. de rezidentiat 1. .Asi dori sa stiu daca acum isi poate depune dosrul pentru ... (vezi toată discuția)