avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de maternitate

se va acorda concediu de cresterea copilului pentru un copil adoptat pana-n 2 ani?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:36, 30 Noiembrie 2009
OUG 148/2005, aprobata prin Legea 7/2007, prevede la articolul 5, alineatele (2) si (3) vor avea urmatorul cuprins:
"(2) Beneficiaza de aceleasi drepturi si una dintre persoanele care a adoptat copilul, careia i s-a incredintat copilul in vederea adoptiei sau care are copilul in plasament ori in plasament in regim de urgenta, cu exceptia asistentului maternal profesionist, precum si persoana care a fost numita tutore.
(3) In situatia persoanelor prevazute la alin. (2), acordarea drepturilor prevazute la ARTICOLUL 1, respectiv la ARTICOLUL 2, se face tinandu-se seama de perioada de 12 luni anterioare datei la care, dupa caz, s-a aprobat adoptia, a fost facuta incredintarea, s-a instituit plasamentul sau tutela."
O zi buna!


Oricare dintre parintii firesti ai copilului poate beneficia de indemnizatie si stimulent. Aceleasi drepturi revin si persoanelor care au adoptat copilul, li s-a incredintat copilul in vederea adoptiei, au luat copilul in plasament sau in plasament in regim de urgenta sau sunt tutorele copilului. In acest caz, se vor lua in considerare cele 12 luni anterioare datei de la care, dupa caz, s-a aprobat adoptia, a fost facuta incredintarea, s-a instituit plasamentul sau tutela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru copil adoptat grim grim Daca este adoptat un copil care este mai mic de 3 ani , parintele adoptiv are aceleasi drepturi ca si un parinte natural : concediu de crestere a copilului, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii pentru copilul adoptat stefan2008 stefan2008 Sunt din Republica Moldova si am cetatanie romana cu resedinta in Bucuresti Itrebarea este, daca noi avem copil adoptat din Moldova si el este cu ... (vezi toată discuția)
Concediu acomodare copil adoptat cristinaelena23 cristinaelena23 Buna ziua, Am o angajata care urmeaza sa infieze o fetita. Va rog sa ma ajutati cu legea in care se precizeaza ca am obligatia sa ii acord concediu de ... (vezi toată discuția)