avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul

Copilul locuiește cu mine, adică mama lui ..tatăl este la munca in strainatate..ne-am despărțit.. eu si muncesc in țară..Copilul sta cu bunica ..mama mea cat timp sunt la munca..intrebarea este ..tatăl copilului meu poate sa imi ia într-un fel copilul??
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 16:15, 24 Septembrie 2019
Din cele învederate, nu!
Însă poate sunt aspecte pe care nu le-ați revelat!
Va sfătuiesc să formulati acțiune în instanță și să solicitați ca domiciliul minorului sa fie stabilit la dvs si sa exercitati asupra acestuia autoritatea părintească în mod exclusiv sau in comun cu tatăl. Pana atunci, aveti drepturi egale asupra copilului, asta însemnând că tatăl poate la fel de bine ca dvs sa tina copilul la domiciliul său.
Având hotararea judecătorească o sa scăpați de orice stres in viitor. Nu uitati sa cereți și pensie de întreținere in cuantum de 25% din veniturile tatălui.
Contactați un avocat de pe forum sa va sprijine în acest demers si sa va explice pe larg avantajele unei astfel de hotărâri judecătorești.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, vreau să mă despart de tatăl copilului,nu suntem ... Mihaela.gabriela Mihaela.gabriela Buna seara, vreau să mă despart de tatăl copilului,nu suntem căsătoriți cu acte iar copilul este pe numele lui. Vreau să știu cum ar trebui sa procedez ... (vezi toată discuția)
Pot schimba numele copilului de la tată la mamă fara acordul tatălui? Anda.Ioana21 Anda.Ioana21 Buna ziua! Am un băiețel de 6 anișori care este pe numele tatălui său,eu cu tatăl lui nu suntem căsătoriți si nici nu mai suntem împreună. Copilul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . este trecută ... Danielaq Danielaq Buna ziua , sunt mama unei fetițe de 9 luni . Este trecută pe numele tatălui însă noi nu suntem trecuți in acte . Nu ne mai înțelegem și dormim sa o ... (vezi toată discuția)