avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație copil

Buna seara,se poate sa primesc indemnizație copil daca am avut contract pe cipru dar am lucrat pe teritoriul europei ( vas de croaziera) contract cu fisa A1 completata la noi in tara.Fisa A1 dovedind ca firma imi plateste pentru pensie aici,dar nu și asigurare medicala.Pot dovedi cu contractul cat a fost salariu lunar in ultimi 2-3 ani.
Ce se poate obtine de la stat pentru copil deoarece va fi necesar sa stau acasa si nu vor mai fi venituri ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: , 13:32, 27 Septembrie 2019
Dacă ati realizat activităţi profesionale în România pe perioada dinaintea datei naşterii copilului, atunci potrivit prevederilor art. 11 alin. (3) lit. a) din Regulamentul (CE) nr. 883/2004, va este aplicabila legislaţia româna în vigoare.
In speta, puteti beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Activitatea mea a fost pe teritoriul Europei,nu in Romania.Ce ar fi de facut in aceasta sitiatie?
Cornel Vasile a scris:

Dacă ati realizat activităţi profesionale în România pe perioada dinaintea datei naşterii copilului, atunci potrivit prevederilor art. 11 alin. (3) lit. a) din Regulamentul (CE) nr. 883/2004, va este aplicabila legislaţia româna în vigoare.
In speta, puteti beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.

Ultima modificare: Miercuri, 25 Septembrie 2019
,
Trebuie ca, pe perioada dinaintea datei naşterii copilului sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit.
Sunt doar in ani anteriori,ceva ani in urma.Recent,nu.
Deci ar fi vro sansa cu contractul de anul acesta sa rezolv ceva?

Cornel Vasile a scris:

Trebuie ca, pe perioada dinaintea datei naşterii copilului sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit.

Care este data nasterii copilului ?

p.s.
Nu mai citati raspunsurile ... apasati direct butonul "Raspunde"

Alte discuții în legătură

Buna ziua! o intrebare legata de indemnizatia pentru cresterea ... Bifulesku Bifulesku Buna ziua! O intrebare legata de indemnizatia pentru cresterea copilului. Daca mama a lucrat anterior nasterii,o perioada de +3 ani,pe nave de ... (vezi toată discuția)
Lucrez in strainatate. daca ma intorc in tara pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? scarllet4you scarllet4you Buna seara! Lucrez de 5 ani de zile in strainatate, avand contract de munca.Am ramas insarcinata, urmand sa nasc in luna noiembrie si vroiam sa stiu , in ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt insarcinata si trebuie sa nasc la sfârșitul ... Ro. Ra Ro. Ra Buna seara. Sunt insarcinata si trebuie sa nasc la sfârșitul lunii Ianuarie 2021. Momentan ma aflu in Romania, angajata la o societate comeriala, de 2 ... (vezi toată discuția)