avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! O intrebare legata de indemnizatia pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! O intrebare legata de indemnizatia pentru cresterea ...

Buna ziua!
O intrebare legata de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Daca mama a lucrat anterior nasterii,o perioada de +3 ani,pe nave de croaziera,implicit venituri din strainatate cu contract sezonier,este eligibila pentru indemnizatie?Daca da,detaliati,va rog.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Bifulesku , utilizator 12:57, 10 Noiembrie 2020
Raportul de munca cu ce angajator l-a avut, stat UE sau non-UE?
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Stat UE,respectiv Cipru.
In acest caz , sunt doua situatii:
1. Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.

2. Daca in cele 12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului au fost realizate venituri supuse impozitului pe venit numai in alte state membre ale Uniunii Europene (UE), Spaţiului Economic European (SEE) sau Elveţia ,atunci nu se poate beneficia de indemnizaţia pentru creşterea copilului în România.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua pot beneficia de indemnizație pentru cresterea copilului ... Matasel23 Matasel23 Buna ziua pot beneficia de indemnizație pentru cresterea copilului daca nu am lucrat niciodată in România sau daca am rămas însărcinată si apoi sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate daca ai lucrat in strainatate olivia.f olivia.f Buna, Daca lucrez in UE si ma intorc in Romania inainte sa nasc si lucrez acolo 2 luni, voi primi idemnizatie de maternitate? Asta s-ar aplica si la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea copilului roman.chereji roman.chereji Sotia mea este insarcinata. As dori sa stiu daca pot sa intru eu in concediu de ingrijirea copilului si daca am dreptul sa iau indemnizatie pentru cresterea ... (vezi toată discuția)