avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... anulare suspendRE CONTESTATIE RIF
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

anulare suspendRE CONTESTATIE RIF

O societate a fost supusa unui control inopinat efectuat de inspectorii Directiei Antifrauda finalizat cu emiterea un proces verbal cu sume estimate de plata. Urmare a efectuarii controlului si intocmirii procesului verbal, reprezentantii Directiei Antifrauda au depus plangere penala pentru savarsirea unei presupuse evaziuni fiscale.

Ulterior, pentru aceeasi perioada fiscala, activitatea societatii a fost suspusa unei inspectii fiscale efectuate de organul fiscal competent, finalizată cu emiterea unui RIF cu sume de plata (facturi fiscale cu sediu social eronat - facturi fiscale modificate in timpul controlului in conformitate cu art. 159 din Codul Fiscal si neacceptate de inspectorul fiscal). La efectuarea controlului fiscal, nici sumele consemnate in procesul verbal al Directiei Antifrauda, nici presupusa evaziune fiscala nu au fost confirmate de inspectia fiscala. Inspectorul fiscal nu a depus plangere penala si, va mentionam, ca rezultatele controlului fiscal NU au confirmat faptele incriminate de inspectorii antifrauda.
Urmare a emiterii RIF-ului societatea a depus, in termen legal, contestatie la organul fiscal competent.

Deși inspectorul fiscal NU a depus plângere penală, iar constatările RIF-ului NU au confirmat existența vreunui indiciu de savaraire de catre societate a vreunei fapte penale, prin decizie organul fiscal a suspendat solutionarea contestatiei pe motiv ca exista pe rolul organelor de cercetare penala o plangere.
In baza carui temei legal ne putem adresa instantelor de judecata pentru anularea deciziei de suspendare a solutionarii contestatiei la RIF?

Alte discuții în legătură

Garda financiara stelian67 stelian67 Sunt actionar in doua societati comerciale si administrator pentru amindoua din anul 2000. De-a lungul a 10 ani am avut cite 7-8 controale de la Garda ... (vezi toată discuția)
Garda financiara  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Rog un raspuns de la un specialist in probleme de Garda financiara: azi, niste indivizi au intrat intr-un magazin, si au zis: suntem de la G.F si azi avem plan ... (vezi toată discuția)
Avizul de inspectie fiscala ezeuctpc ezeuctpc Fara un aviz de inspectie fiscala emis in scris inainte catre asociatia de proprietari, presedintele primeste o invitatie in care se spune ca trebuie sa se ... (vezi toată discuția)