avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coplatitor rata prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coplatitor rata prima casa

Buna seara, acum 7 ani am achizitionat impreuna cu sotul meu un apart. prin programul prima casa, el fiind debitorul principal, eu coplatitor. Recent am divortat, iar eu doresc sa ii cedez apart. Fiindca banca, pentru a ma scoate din credit, il obliga sa faca o noua cerere de credit (cu toate documentele necesare, aceleasi facute acum 7 ani desi nu sunt nominale ci pe adresa imobilului, o noua reevaluare a bunului, un credit in lei nu la fel ca cel actual care este in euro..o dobanda mai mare...etc) pentru a avea ambii o siguranta as dori sa intreb daca este posibil sa fac o declaratie la notar prin care sa declar ca ii cedez apartamentul farà a avea nici o pretentie, dar cu conditia ca acesta sa plateasca toate ratele lunare. In caz contrar, eu sa pot reintra in drepturi ca sa putem vinde imobilul.(in cazul in care banca va accepta vanzarea...caci au zis ca nu este obligatoriu ca ei sa accepte). Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Contractul de donatie tania10 tania10 o firma de recuperari creante a cumparat datoria mea de la banca,eu afland acest lucru in momentul in care m-am prezentat la banca pt a efectua ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile coplatitorului unui credit ipotecar? ContSters98050 ContSters98050 Intentionez sa achizitionez o locuinta impreuna cu prietena mea (pentru moment nu suntem casatoriti). Creditul va fii facut pe numele ei iar eu voi figura ca ... (vezi toată discuția)
Popriri pentru credit imobiliar lore8000 lore8000 Buna ziua. In anul 2007 am achizitionat impreuna cu sotul un apartament cu 2 camera cu ajutorul unui credit imobiliar cu ipoteca in euro de la BCR. Pe langa ... (vezi toată discuția)