avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Președinte asociație de proprietari.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Președinte asociație de proprietari.

In cazul in care o persoana are contract de vanzare cumpărare direct la dezvoltator cu rezerva proprietații, are dreptul de a candida pentru funcția de președinte al asociației de proprietari înainte sa fi achitat apartamentul integral?
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2019
Hattrick1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:13, 29 Septembrie 2019
Pentru completa si corecta dv informare studiati disp L nr 196/2018
Pentru a putea fi ales in functiile de reprezentare ale asociatiei de proprietari ,este obligatoriu ca cetateanul sa detina calitatea de membru proprietar prin incheiere de acord de asociere cu asociatia de proprietari,daca detine calitatea de proprietar al imobilului
In speta,dedusa discutiei,cetateanul nu detine calitatea de proprietar,respectiv nu poate accede,nu poate sa fie ales in functia de reprezentant legal al asociatiei de proprietari
Autorul topicului trebuie sa ne spuna daca pe condominiul respectiv este deja constituita o asociatie de proprietari sau este doar intentia de a constitui o as. prop.
Daca este constituita deja as. prop. - raspunsul este dat de @ynocentta, iar daca doar aveti intentia constituirii unei as. prop., trebuie parcursa procedura legala (L 196/2018) - adica se pleaca de la alegerea unui comitet de initiativa si asa mai departe, insa, pentru a se constitui asociatia, trebuie sa aveti acte de proprietate, nu doar rezerve.
In fine, mult succes!
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2019
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, poate fi președinte al unei asociații o persoana ... mady76 mady76 Buna ziua, poate fi președinte al unei Asociații o persoana care afirma ca e coproprietar.. Deși proprietar în actul de cadastru apare fiul... În cota de ... (vezi toată discuția)
1/legea 196/2018 actualizata prevede sef de scara? daca nu, prevede ... Atomi Atomi 1/LEGEA 196/2018 ACTUALIZATA PREVEDE Sef de scara? Daca nu, prevede altceva? 2/ Seful de scara, in caz ca se convine trebuie sa fie proprietar in mod ... (vezi toată discuția)
Președinte proprietar care nu locuiește AP393 AP393 Un proprietar care nu este membru al asociației (nesemnatar acord de asociere), nu locuiește în imobil (deține în proprietate mai multe imobile în ... (vezi toată discuția)