avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum e corect calculat salariul minim cu gradatie in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum e corect calculat salariul minim cu gradatie in anul 2019?

Doua persoane, ce pentru functia lor, au salariul de baza pentru gradatia zero, egal cu salariul minim pe economie, au calculul gradatiilor diferit si implicit cuantumul. Ambi au gradatia cinci de vechime.
1. Unul are trecut in actul aditional , ca salariu de baza ,salariul minim pe economie 2080 lei . Si apoi pe fluturas are trecut si calculul celor cinci gradatii in cuantum de 510 lei plus restul drepturi si contributii .
2. Altul are trecut in actul aditional ,ca salariu de baza cuantumul de 2477 lei ce include calculul celor cinci gradatii .Acesta a fost trecut in actul aditional ca sa lariu de baza. Acest cuantum a fost obtinut prin adaugarea majorarii cu 1/4 din diferenta dintre salariul minim pe economie din anul 2022 si cel din 2018, la salariul avut in anul 2018 care si acesta a fost calculat la fel cu majorarea de 25% adaugata la salariul ce includea calculul gradatiilor din anul 2017. Insa 2477-510=1967 ceia ce nu este egal cu salariul minim pe economie ce a fost stabilit si garantat in in plata conform constitutiei in cuantum de 2080 lei ,care este aferent gradatiei zero. Cum e corect??? ROG SA INDICATI SI LEGI, ARTICOLE . VA.MULTUMESC.

Alte discuții în legătură

Cine greseste,legiuitorul sau angajatorul? Naieta Naieta Sunt asistent personal al persoanei cu handicap grav si am gradatia 5 de vechime. Salariul de functie asistent personal, gradatia zero, este egal cu ... (vezi toată discuția)
Calcul corect asistenti ai persoanelor cu dizabilitati. Naieta Naieta Salariul meu ca asistent personal al persoanei cu dizabilitati, ce am gradatia 5 de vechime, ar trebui sa fie calculat plecand de la salariul minim pe ... (vezi toată discuția)
Lege-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice 2017 Cornel  Vasile Cornel Vasile Legea salarizării bugetare, adoptată de Senat Detalii : http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_45315/avocatnet.html Forma adoptata de Senat ... (vezi toată discuția)