avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturi gravida
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturi gravida

Buna ziua
Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut contract pe determinat , in momentul acesta am contract pe determinat dupa 31 .08.2015 - 28.02.2016 ,eu sunt insarcinata in 4 luni si ar trebuii sa nasc pe 14.04.2016 , undeva pe la inceputul lunii februarie 2016 ar trebuii sa intru in prenatal.
Intrebarea mea este: daca intru in prenatal si contracul mi se termina pe 28.02.2016, mai beneficiez de indemnizatie ? sau sunt obligati sa imi prelungeasca perioada de angajare?
MULTUMESC!!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:51, 4 Noiembrie 2015
1. - Un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat indiferent de situatia in care va aflati la acel moment.
- Angajatorul nu are obligatia legala sa va prelungeasca CIM.

2. - La data cand va inceteaza CIM dvs. veti fi deja in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

- In aceasta situatie aveti doua posibilitati:

A) - Sa depuneti certificatele medicale de maternitate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care vi le va plati.
- Dupa terminarea concediului de maternitate veti depune actele la Primarie pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
- Interesati-va la CJAS ce acte sa duceti la prima depunere de certificat medical.

B) - Sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 10 zile de la data incetarii CIM (chiar daca atunci veti fi in concediu de maternitate).
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de in continuare de concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maternitate la contract pe perioada determinata Honey32 Honey32 Buna, Ce spune legea in cazul in care angajata are contract pe perioada determinata, iar contractul expira inainte ca aceasta sa nasca? Mai are drept la ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)
Cim pe durata determinata inceteaza daca sunt in prenatal? adeliana adeliana Buna ziua! O intrebare, pe 18 iulie 2014 o sa intru in prenatal, urmand sa nasc undeva pe la 15 august anul acesta. Lucrez cu contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)