avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Agenția pretinde suma câștigată în plus, la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Agenția pretinde suma câștigată în plus, la vânzare, față de prețul dorit de vânzător. Clauza a fost asumată prin contract, poate fi considerată, totuși, abuzivă?

Buna ziua , am cumparat un apartament recent cu 41.000euro, totul a decursc ok iar acuma am fost contactata de beneficiar cum ca are nevoie de ajutorul meu. Agentie imobiliara a facut un contract cu respectivul domn cum ca o sa ii vanda apartamentul la pretul de 34.000euro (pret acceptat de domn, atat si-a dorit sa obtina pe el) iar daca il vand mai scump este al lor restul.(diferenta pana la 41mii este comisionul lor).
Vi se pare corect ?
Are sanse sa nu plaeastaca comisionul respeciv?
Este considerata clauza abuziva?
Ei au incheiat un contract cu beneficiarul , sau dus la notar am cumparat apartamentul iar apoi agentia si-a cerut partea .
Ajutor va rog.
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Contractul este VOINTA PARTILOR! De-aia se si fac contractele, sa nu se razgandeasca partile pe parcurs. Nu cred ca l-a obligat/constrans nimeni sa semneze asa ceva. Dar acum se vede cu sacii in caruta si 7.000 de EURO i-au furat mintile!
Din moment ce atat si-a dorit el, iar agentia v-a gasit pe d-voastra sa platiti mai mult, care e problema? Ah, ca e mult 7.000EUR comision? Probabil, dar nu e deloc ilegal sa faci asemenea intelegeri. Banu-i ochiu' dracului! :) Succes!
Nu are nicio sansa, poate fi executat silit.
Omul a vrut 34000, ati zis asa ? si ce e rau acuma daca a luat intr-adevar 34000 niciun ban mai putin ?
Sa mearga totusi la un avocat cu acel contract, conteaza cum e formulat.
O clauza abuziva inseamna ca omul nu a avut posibilitatea de a negocia, ori nu pare deloc asa..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O clauza este abuziva daca nu a fost rezultata din negociere , prin ea este creat un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor contractante, limbajul nu este unul clar, inteligibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Identificare clauza abuziva in contract de credit leona777 leona777 buna ziua, as vrea sa stiu ce sanse am sa castig un proces daca dau in judecata banca ptr un comision de risc de 30 euro/luna. S-au mai castigat astfel de ... (vezi toată discuția)
Care este valoarea juridica a contractului de vizionare incheiat cu o agentie imobiliara? kruntz kruntz Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie. Impreuna cu prietena mea, sa zicem \"maria\", am fost sa vedem un apartament prin intermediul unei agentii ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in euro cardase cardase Buna ziua! In anul 2005 am solicitat de la banca un credit in euro pentru a-mi cumpara un apartament. Am primit creditul, cu ipoteca pe apartament. De atunci ... (vezi toată discuția)