avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Studii superioare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Studii superioare

Buna ziua,am o fata ce a terminat primul an de facultate pe arheologie,in cadrul facultatii de istorie din Universitatea Babes Bolyai cu o restanta,dar nu vrea sa continue.S-a hotarat sa mearga la anul pe chimie,in cadrul aceleasi universitati;ar putea plati anul facut pe arheologie pt a putea concura din start pe locurile de la buget din cadrul facultatii de chimie?
Cel mai recent răspuns: ccrriissttiinnaa , utilizator 18:06, 5 Octombrie 2019
Da, poate face asa ceva ...
Buna ziua,a fost la facultate si cei de la secretariat i au zis ca nu poate plati anul de arheologie...daca exista o legislatie privind lucrul asta ,imi puteti zice unde o pot gasi?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 1/2011
art.142
....

(6) O persoană poate beneficia de finanțare de la buget pentru un singur program de licență, pentru un singur program de master și pentru un singur program de doctorat.

(6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de școlarizare în cadrul unui program de studii universitare finanțate de la bugetul de stat are, în condițiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiași ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituția de învățământ superior de stat organizează programul și în acest mod;
b) în regim gratuit, cu finanțare de la bugetul de stat, în condițiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care a beneficiat anterior cu finanțare de la bugetul de stat, integral sau parțial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanțare integrală de la buget.

(6^2) Încasarea sumei reprezentând contravaloarea serviciilor de școlarizare se realizează de către instituția de învățământ superior de stat care a asigurat școlarizarea, aceasta având totodată dreptul de a stabili ca plata efectivă a sumei să se realizeze și în tranșe/rate. Sumele încasate se fac venit la bugetul de stat.
va multumesc foarte mult,sper ca si cei de la facultate vor recunoaste aceasta posibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima facultate la taxa, a doua la buget? urgent!! Victor_Crum Victor_Crum Daca in cadrul Universitatii am urmat prima facultate in regim de taxa, am dreptul ca la cea de-a doua sa intru la buget? din cate am inteles, daca prima a ... (vezi toată discuția)
Reincepere studii la alta universitate de stat, cu subventie doddobtv doddobtv Buna ziua! Situatia este urmatoare: Sora mea a facut 1 an de zile la universitatea X (de stat). A renuntat, si acum a intrat la universitatea Y (tot de stat). ... (vezi toată discuția)
Facultate la buget Cristinacristina2019 Cristinacristina2019 Buna ziua! Doresc sa achit contravaloarea unui semestru la o facultate de stat. Am fost admisa la buget acum 5 ani, dupa 3 luni am inghetat anul. In vara vreau ... (vezi toată discuția)