avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul de la et. 4, singurul racordat la gaze, nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul de la et. 4, singurul racordat la gaze, nu îmi dă voie să mă racordez la țeava trasă de el. Care este calea legală de rezolvare?

Buna seara.
Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje.
Um vecim de la et 4 este singurul care este racordat la gaze , eu vreau sa ma racordez la teava trasa de el dar el nu imi da voie.
Intrenarea mea este ce pot face legal ?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 14:16, 20 Ianuarie 2020
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Sa-i platiti cota parte din investitia omului.
Daca nu va permite va trageti alta teava.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu sunt de acord sa platesc dar el nici nu vrea sa stea de vorba.
Dar da a stam sa ne gandim,pe scara sunt 20 ap, daca nu va vrea sa dea nimanui ce facem tragem fiecare cate o teava?
Stii ca este legal acest lucru?
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este legal, la fel cum ilegal este sa nu va dea voie. Acea conducta s-a montat cu aprobare de la furnizorul de gaz, iar proiectul care a fost facut pentru alimentarea vecinului i-a impus ca din acea conducta sa se alimenteze toti proprietarii de pe acea scara. Adresati o cerere furnizorului dvs. de gaz in care cereti sa va indice solutia tehnica prin care puteti sa va racordati si dvs.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @latka,
Ati citit si analizat proiectul de alimentare, ati citit actul prin care s-a aprobat montarea conductei?!?
Daca locuiti la étajul 100 din 101 credeti ca un furnizor de gaz va putea sa va impuna sa instalati o conducta DN50 capabila sa asigure o alimentare ipotetica in gaz pt toti proprietarii de pe scara?!?

Este strict legal ca cel care a platit si instalat legal un bun sa poata sa dispuna dupa cum vrea el de acest bun.
O conducta de gaz legal instalata de catre un proprietar ii apartine, nu este o parte comuna, deci acesta nu are nici o obligatie vis-a-vis de dvs sau un alt proprietar.

Ca acest vecin nu vrea sa va dea acordul pt ca dvs sa puteti sa va racordati la conducta lui este deci dreptul lui, asta nu inseamna insa ca acest vecin este de o inteligenta iesita din comun sau destul de educat pt a intelege sensul coabitarii intr-un condominiu.
Cautati pe scara alti posibili amatori de alimentare in acest tip de energie.
Impreuna cautati o solutie la nivel de furnizor.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred ca stimatul coleg @latka nicidecum nu a incercat sa "transeze" definitiv si in vreun anumit mod chestiunea expusa, ci doar, in raspunsul sau, a omis poate sa ia in calcul anumite cazuri mai rar intalnite (mai mult zic, in cazul condominiilor, probabil exceptionale, daca acestea chiar exista!)....sau poate nici asta; poate doar nu a avut chef sa scrie suficient de mult incat sa nu lase loc niciunei interpretari...
In fond, a facut exact ce trebuia: a sfatuit-o pe initiatoare sa solicite furnizorului o solutie.

Discutia poate fi una foarte lunga si nici n-are rost sa o facem, atat timp cat oricum nu avem noi aici toate detaliile... (asta zic referitor la cazurile de proiecte ce poate nu suporta decat un nr de racordari, etc, insa presupun ca poate in cazul de sus nu o fi asa)
Initiatoarea trebuie sa procedeze exact cum i se v-a comunica de la furnizor.
In rest, in cazul cand teava respectiva suporta tehnic, treaba poate deveni mai simpla si desigur ca se pot gasi solutii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
amotida, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma confrunt cu urmatoare situatie pentru care am nevoie ... mihai_radu_2022 mihai_radu_2022 Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoare situatie pentru care am nevoie de sfatul Dumneavoastra. Locuiesc intr-un bloc la etajul 2. Instalatia de distributie ... (vezi toată discuția)
Coloana de gaze de pe scara ??!!! Silviu79 Silviu79 Buna ziua! In anul 2008 coloana de gaze pentru centrale termice de apartament de pe scara blocului era ridicata pana la etajul 2. Eu locuind la etajul 4 a ... (vezi toată discuția)
Contor gaze montat pe peretele exterior al apartamentului Laur_ant Laur_ant Buna ziua, Am o nelamurire despre montarea contoarelor de gaze pe peretele exterior al unui apartament proprietate personala. Apartamentul pe care sunt ... (vezi toată discuția)