avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contor gaze montat pe peretele exterior al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contor gaze montat pe peretele exterior al apartamentului

Buna ziua,

Am o nelamurire despre montarea contoarelor de gaze pe peretele exterior al unui apartament proprietate personala. Apartamentul pe care sunt amplasate contoarele (2 la numar - etaj 2 si etaj 4) sunt pentru instalatiile individuale ale vecinilor de la etajele superioare (blocul are 4 etaje) este la parter.
Aceste instalatii s-au efectuat (din ce isi adduce aminte proprietarul in 2000 - etaj 2 si 2010 etaj 4).
Apartamentul a fost achitat integral inainte sa de prima instalatie de gaze care s-a efectuat. Tin sa precizez ca nu s-a cerut nici un acord pentru amplasarea acestor contoare proprietatului apartamentului pe peretele caruia s-au instalat aceste contoare.

Intrebarea este: Este legala aceasta situatie ? Se poate cere mutarea acestor contoare, intrucat nu se poate pune pe acest perete termosistem ?

Multumesc,

Laurentiu
Incerc sa inteleg textul.
Consider ca e o greseala in urmatoarea fraza si poate o reformulati: Apartamentul a fost achitat integral inainte sa de prima instalatie de gaze care s-a efectuat.
Fraza este eliptica, lipseste ceva acolo.
Buna seara,

Scuze de exprimarea incalcita. Am vrut sa zic ca apartamentul s-a achitat integral si a devenit proprietate privata, inainte ca sa se efectueze prima instalatie de gaze.

Situatia este legala pentru ca au trecut multi ani si, chiar daca au fost omisiuni la inceput, s-a prescris obligatiile legale.

Legat de problema aplicarii unei izolatii termice, trebuie sa se ia legatura cu cei care raspund azi de toata instalatia si gasita o solutie tehnica: simplu!
Instalarea contoarelor de gaz,dupa darea in exploatare a condominiilor ridica o serie de probleme tehnice,respectiv acestea trebuiesc instalate pe pereti care nu detin tablouri,
cabluri electrice
Prin proiectul tehnic de instalare,conditionat de proiectul tehnic al imobilului, furnizorul de gaze proiecteaza instalarea contoarelor de gaz
Tin sa precizez ca nu s-a cerut nici un acord pentru amplasarea acestor contoare proprietatului apartamentului pe peretele caruia s-au instalat aceste contoare.

Este interpretare eronata
Peretele exterior al fiecarui apartament reprezinta parte comuna
Referitor la termoizolatie,nu este necesara mutarea contoarelor de gaz,se realizeaza aceiasi procedura ca in cazul aparatelor de aer conditionat
@Laur_ant

Situatia este legala deoarece peretele exterior apartamentului, fie ca e in interiorul condominiului, fie ca este fatada acestuia, tine de proprietatea comuna.

Proprietatea individuala sunt doar peretii interiori ai apartamentului.

Alte discuții în legătură

Teava gaz pe peretele apartamentului meu margot80 margot80 Buna ziua! Locuiesc intr-o curte comuna, in prima cladire, la parter. Bransamentul la gaz a fost facut in 1991 pentru cladirea A (in care locuiesc la parter) ... (vezi toată discuția)
Bransament gaze imcarstea imcarstea Buna ziua! La noi in cartier au loc lucrari de inlocuire a tevilor si instalatiilor de gaze vechi,cu unele noi.Deasemenea vor sa faca si modificari. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Robinet gaze pe fațada blocului DiaR DiaR Bună ziua! 2 întrebări as avea: 1. Exista vreo baza legala pentru a solicita mutarea robinetului de gaze de pe peretele exterior al apartamentului ... (vezi toată discuția)