avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... obligativitate introducere utilități publice pe PUZ ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

obligativitate introducere utilități publice pe PUZ care a fost predat primăriei

Bună ziua,
Locuiesc într-un cartier nou, de aproximativ 1 an la sat, într-o comună limitrofă unei reședințe de județ. Când am cumpărat terenul de casă, acesta era în intravilan. Probabil că PUZ-ul are vechime de cel puțin 6 ani de când parcelele sunt în intravilan(înainte era teren arabil). Dezvoltatorul a pus stâlpi de curent, dar utilități nu a mai pus (canalizare, apă curentă, gaz, asfalt). Apoi dezvoltatorul a trecut PUZ-ul în subordinea legală a primăriei. Dezvoltatorul nu a construit blocuri sau alte asemenea, el doar a vândut terenurile, pe care apoi noii proprietari si-au construit case in regie proprie.
De cel puțin 4 ani de zile nu s-a mai făcut nicio îmbunătățire cartierului dpdv al utilităților.
Am făcut o sesizare la primărie în care să cer explicații punctuale strict la strada mea, în care să cer care sunt planurile de viitor pe termen scurt și lung ale străzii unde locuiesc dpdv al utilităților,

Răspunsul lor este este următorul:

"Referitor la adresa ..... înregistrată la .... UAT comuna ... vă comnicăm faptul că, strada la care faceți referire face parte dintr-un PUZ privat, iar dezvoltatorul avea obligația să vă pună la dispoziție toate utilitățile necesare.
Unitatea Administrativ Teritorială a comunei .... se va ocupa, în limita posibilităților, de promovarea de extindere a proiectelor cu finanțare guvernamentală, respectiv europeană.
Totodată vă învederăm faptul că s-a semnat contractul de execuție lucrări, așteptăm finalizarea proiectului urmând ca în următoarele luni să începem asfaltarea străzilor din comuna ...."

Nota: Lucrările la care fac ei referință în răspuns sunt în afara cartierului unde locuiesc.

Întrebare: este legal să îmi refuze dezvoltarea zonală a cartierului pe motiv că dezvoltatorul trebuia să facă acest lucru, în condițiile în care eu plătesc taxele comunei respective?

Vă mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
sorindoru, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:44, 4 Octombrie 2019
Buna ziua,
Cred ca este vorba de un ansamblu rezidential, nu?
Daca da, in contractul de vanzare-cumparare ce scrie legat de asigurarea utilitatilor?
Cred ca dezvoltatorul a vrut sa faca o mica 'economie" si a incercat sa treaca acele strazi de pe teritotiul ansamblului in proprietatea comunei pentru a scapa de costul asfaltari acestora.
La fel cred ca a facut si cu utilitatile...
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Nu este vorba de ansamblu rezidential. E o zona in care fiecare si-a construit casa in regim propriu. E o zona in care inainte era teren arabil, a fost scos din circuit, s-a facut PUZ, s-au vandut terenuri si fiecare si-a construit case in regie proprie.
Atunci fiecare a stiut conditiile...
Fie puneti bani si aduceti dvs. utilitatile pa poarta, fie asteptati sa faca asta primaria, cand vor avea buget...
Sau va puteti interesa tot la primarie daca se poate face un proiect cu finantare europeana pentru asa...
Alte solutii nu vad...
Iertare, mă interesează aspectul legal al acestei spețe și nu:
-faptul ca eu să fiu obligat să trag utilitățile pe banii mei proprii sau
- primăria să îmi promită că se va face pe bani europeni, în condițiile în care istoric vorbind, nu a fost capabilă să facă acest lucru de ani buni.
Ce înțelegeți prin faptul că vânzătorul terenului a trecut PUZul în subordinea Primăriei? PUZul e un plan aprobat de primărie. Scrie în PUZ în sarcina cui sunt utilitățile? Dar în autorizațiile dvs de construcție? Așa zisul dezvoltator trebuia să cesioneze primăriei terenul aferent căilor de acces și utilităților. A făcut asta? Este intabulat în prezent pe numele primăriei? Îmi cer scuze pentru întrebări, dar prezentarea dvs e extrem de succintă
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pug expirat / zona incadrare v1a ContSters499122 ContSters499122 Buna seara, Expun \'mica mea istorie\' in speranta ca poate imi dati o noua idee pentru solutionarea situatiei in care ma regasesc, si anume: Anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)
Teren proprietate cu sau fara puz grecudan1 grecudan1 Buna ziua. Am o mare problema si va rog sa ma ajutati. In decembrie am achizitionat un teren in suprafata de 1000 mp. Am asteptat sa treaca anul sa primesc ... (vezi toată discuția)