avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ridicare nivel curte vecin-modificare scurgeri ape
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ridicare nivel curte vecin-modificare scurgeri ape

Am vandut un teren cumparat candva, vecin cu actuala proprietate. Noului proprietar ii comunic ca am deplasat gardul dintre terenuri cu 1 m, luind din terenul pe care vreau sa-l vand 20 mp, lucru cu care a fost de acord si l-am comunicat si notarului caruia ne-am adresat. Acesta a spus ok, se rezolva, am luat banii in fata notarului conf. intelegerii, acesta a facut cu un marker rosu o linie pe demercatia dintre terenuri, pe desenul original, am semnat niste documente, urmand sa vin peste cateva zile sa luam contractul de v-c. Cand am luat contractul de vanzare cumparare, desi am vazut ca suprafata vanduta era toata, cea initiala, am semnat contractul, gandindu-ma ca pe viitor voi face cu noul proprietar, chiar pe cheltuiala mea in plus, modificarea produsa in fapt.Au trecut 5 ani si n-am facut nimic. Ambele terenuri sunt situate inclinat, cu aceeasi inclinatie, dinspre drum inspre fundul curtilor, unde este un iaz de scurgere ape.
Intre timp, dupa ce si-a construit o casa, vecina isi inalta nivelul terenului la orizontala, cu pana la 1,5 m, ajungand pana la gardul dintre proprietati, acesta fiind acum afundat in pamant pe partea dinspre ea cu aprox. 0,5 m, pe o lungime de 4..5m, deteriorandu-l si rupandu-l pe o portiune de 2...3 m. Totodata, la strada, blocheaza santul de scurgere a apelor, pe directia de scurgere, din dreptul gardului existent dintre proprietati.
Fac o sesizare la primarie, vine o comisie din 4 persoane, cu gardian, politist si inspector de la urbanism. incuviinteaza si aproba ce le spun, spunand ca nu poti modifica nivelul terenului fara proiect si modificand scurgerile de ape, cu afectarea vecinilor. Stiu ca inspectorul este prieten cu actualul proprietar, au stat mult impreuna la discutii la o cafea, pana la primirea raspunsului de la primarie, redactat de acest inspector: " ..am constatat ca exista o problema cu delimitarea terenului si pentru a rezolva situatia, e nevoie de un topograf autorizat."
Mentionez ca sunt dispus sa aduc gardul pe amplasamentul pe care era inainte de a cumpara eu acest teren, dar acum el este partial ingropat in pamant, partial deteriorat sau distrus (gard ieftin din lemn). Raspunsul nu pomeneste nimic de deteriorarea gardului, daca inaltarea terenului este legala, daca s-a sugerat vecinei sa faca o anumita modificare, nimic de blocarea santului de la drum!
Intrebare: cum vedeti solutionarea si ce-mi sugerati sa fac?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Primaria, chiar n-are atributii? vecin nou, dupa ce cumpara terenul ... Doru Radu Doru Radu Primaria, chiar n-are atributii? Vecin nou, dupa ce cumpara terenul de la mine, usor inclinat si cu un iaz de scurgere a apelor din ploi, situat pe fondul ... (vezi toată discuția)
inaltare nivel teren - obligatii ape pluviale auricap auricap Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea situatie; vecinul meu a inaltat nivelul terenului sau si acum toata apa de la ploi ajunge in gradina mea. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre marginea stresinii vecinului si peretele casei mele adi19 adi19 Sper că acest forum este bun pentru problema mea. Lângă casa mea a apărut un restaurant, într-o fostă clădire a unui teatru de vară concesionată de ... (vezi toată discuția)