avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintarea asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintarea asociatiei de proprietari

Buna ziua.Am si eu cateva intrebari de pus.

Acum 3 luni la adunarea generala extraordinara am hotarat toti care am fost acolo sa ne facem asociatie de proprietari. Domnul X (administrator)a fost si el de acord.

In luna august la o alta sedinta am hotarat sa angajam o firma de specialitate sa se ocupe de bloc(administrator,casier etc.la care domnul Ichim a fost de acord. Intre timp dansul vrea sa desparta blocul si sa faca doua asociatii(blocul are 4 scari).

A pus-o pe doamna Y (responsabila de scara) sa-i minta pe oameni ca daca angajam firma o sa ramanem fara apa calda,apa rece,caldura. Aici deja sa format un grup infractional organizat(parerea mea). Cand i-am spus domnului administrator ca sant FURAT(am dovezi) la intretinere (apa calda trecuta mai mult, apa consumata mai putin ca domnul administrator,dar totusi eu platesc de doua ori mai mult ca el la canalizare,nu afiseaza chitantele de la reparatiile liftului,de la cutiile de scrisori etc.)el a spus ca nu este vina lui .

Domnul X este cercetat de Parchetul General pt frauda(din cate am auzit eu).Domnul X are vreo autoritate sa desparta blocul si sa faca doua asociatii daca este cercetat penal atata timp cat avem un comitet? Domnul X nu trebuie sa plateasca impozit la banii care-i incaseaza pt.functia de administrator?In momentul de fata ce este de facut?Va multumesc anticipat pt. raspunsuri
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:53, 5 Octombrie 2019
sa ne invatam ca administratorul este doar un salariat ! Comitetul conteaza!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Reprezentantul legal al asociatieid e proprietari este presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta decizionala
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei cu limita de competenta executionala
2-Intr-o asociatie de proprietari nu administratorul dispune si decide ci adunarea generala
3-Obligatiile anagajtului sunt prevazute concret in CIM si fisa postului
Obligatiile fiscale revin angajatorului
Puteti vizualiza ce plati se fac aferent administartor analizand lista lunara de plata intretinere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plată în plus la apometre. freedeluder freedeluder În condominiul în care locuiesc, administratorul îmi pune în plus lunar între 4-6 metri de apă explicând că sunt pierderi pe scara blocului, adică ... (vezi toată discuția)
Despre administrator Catalia Catalia Dacă administratorul și cu președintele blocului nu vor sa iti arate anumite facturi cei de facut??? (vezi toată discuția)
Imi pare rau dar in brasov nu am gasit un avocat specializat ... roata roata Imi pare rau dar in Brasov nu am gasit un avocat specializat pe problematica asociatiei de proprietari. Vorbesc in numele catorva membrii ai asociatiei din ... (vezi toată discuția)