avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Infractiune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Infractiune

La 1,20 alcolemie in sange , la ce hotărâre judecătorească ma pot astepta, fiind la prima abatere, doar ce am mers nici un km si ma oprit poliția, afland de la agentul de poliție ca am fost turnat???
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
Ionkalu91, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Individualizarea pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.
Am avut cazuri in care s-a dispus si renuntarea la up la o alcoolemie similara cu a dvs dar daca veti fi trimis in judecata, aveti sanse la o solutie de amanarea aplicarii pedepsei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amanarea aplicarii pedepsei consta in stabilirea unei pedepse pentru o persoana gasita vinovata de savarsirea unei infractiuni si amanarea temporara a aplicarii acesteia.



Art. 83 Conditiile amanarii aplicarii pedepsei

(1) Instanta poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, stabilind un termen de supraveghere, daca sunt intrunite urmatoarele conditii:

a) pedeapsa stabilita, inclusiv in cazul concursului de infractiuni, este amenda sau inchisoarea de cel mult 2 ani;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii, cu exceptia cazurilor prevazute in art. 41 lit. a) si b) sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a implinit termenul de reabilitare;

c) infractorul si-a manifestat acordul de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii;

d) in raport de persoana infractorului, de conduita avuta anterior savarsirii infractiunii, de eforturile depuse de acesta pentru inlaturarea sau diminuarea consecintelor infractiunii, precum si de posibilitatile sale de indreptare, instanta apreciaza ca aplicarea imediata a unei pedepse nu este necesara, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioada determinata.

(2) Nu se poate dispune amanarea aplicarii pedepsei daca infractorul s-a sustras de la urmarire penala ori judecata sau a incercat zadarnicirea aflarii adevarului ori a identificarii si tragerii la raspundere penala a autorului sau a participantilor.

(3) Amanarea aplicarii pedepsei inchisorii atrage si amanarea aplicarii amenzii care insoteste pedeapsa inchisorii in conditiile art. 62.

(4) Este obligatorie prezentarea motivelor de fapt ce au determinat amanarea aplicarii pedepsei si atentionarea infractorului asupra conduitei sale viitoare si a consecintelor la care se expune daca va mai comite infractiuni sau nu va respecta masurile de supraveghere, ori nu va executa obligatiile ce ii revin pe durata termenului de supraveghere .






Conform art. 59 pct. 2 şi art. 104 din Legea nr. 255/2013 (#M18), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală), la articolul 103 alineatul (1), litera c) va avea următorul cuprins:
#M18
ART. 103*)
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
.................................................................................

"c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce."


Permisul de conducere nu este anulat.




Succes.

Multumesc frumos pentru ajutor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Referitor la infracțiunea săvârșită, mi sa propus 2 ani fara drept de conducere și 1 an cu amânarea aplicării pedepsei, am dat de 2 ori declarații, se mai ia in considerare acea cerere pentru obtinerea amânări suspendari permisului???
As dori un sfat sa accept acordul sau sa merg mai departe
Angajati-va avocat care sa consulte dosarul si sa va consilieze in cunostinta de cauza.
Este posibil asa cum v-am spus si anterior, sa obtineti la instanta o solutie mai buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere Vasile851 Vasile851 la 1.10 alcol in sange! se anuleaza permisu? (vezi toată discuția)
Anulare permis ? ku990 ku990 am doua dosare penale ptr conducere fara permis, perioada intre ele fiind de o luna. Acum o zi a sosit si permisul, dobandit in perioada de cercetare, ... (vezi toată discuția)
Amanarea aplicarii pedepsei! Alex2121 Alex2121 Am fost prin la volan cu o alcolemie de 1.15 in sange,la procuror mi sa comunicat ca o sa primesc amanarea aplicarii pedepsei si un an sub supraveghere,vreau ... (vezi toată discuția)