avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1327 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

La partaj are importanta ca unul dintre copii este major?are drepturi din apartament?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:19, 2 Decembrie 2009
Corect raspunsul lui Mihai....daca este vorba de un partaj succesoral, copiii mostenesc in cotele stabilite de lege, insa toti au drepturi egale, indiferent daca este minor sau major.
Daca se vorbeste de un partaj al bunurilor comune si iesirea din indiviziune (de obicei, in urma desfacerii casatoriei), copiii nu au nici un drept.
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Daca copilul major studieaza , exista posibilitatea obligatiei de intretinere , care subzista pana la 26 de ani , in natura , prin asigurarea unei locuinte.Asa incat , poate avea relevanta intretinerea copilului major , in aceasta modalitate , in vederea impartelii .

Daca discutam de un partaj succesoral , drepturile copiilor , ca ascendenti privilegiati nu pot fi lezate.(rezerva succesorala nu le poate fi incalata , conform legii )
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Imi cer scuze k n-am precizat ce fel de partaj este.Ma intereseaza partajul dupa divort,avem doi copii,fata are 19 ani si este studenta,iar baiatul are 16 ani si este elev.
In acest caz, copiii nu influenteaza cu nimic efectuarea partajului.
In general, se prezuma o contributie egala a sotilor la achizitionarea bunurilor comune, deci bunurile se vor imparti 50% - 50%. Dar acesta prezumtie poate fi rasturnata , adica unul dintre soti dovedeste ca a avut o contributie mai mare la achizitionarea bunurilor.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
in cazul partajului judiciar nu are nici o relevanta existenta copiilor majori .
iar daca ne referim la succesiune, copiii defunctului au calitatea de descendenti iar nu de ascendenti privilegiati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract matrimonial ancar29 ancar29 Buna seara, in cazul in care viitorul sot nu dreste sa faca un contract prenuptial, as putea face o conventie notariala in care sa trec toate ... (vezi toată discuția)
Relatie de concubinaj de 9 ani, cu decesul uneia dintre persoane. laurentia38 laurentia38 Am avut o relatie de concubinaj de 8 ani cu un barbat care a decedat in urma cu 2 luni.Dupa 6,5 ani de relatie cu persoana decedata m-am casatorit legal cu ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)