avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Diploma de licență falsă
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Diploma de licență falsă

Soțul meu a susținut în 2005 lucrarea de licență la Universitatea de Petrol și gaze Ploiesti, după ce a promovat nu a mers să-și ridice diploma, apoi după câțiva ani când am mers să o ridice am aflat că toate actele din acea perioadă au fost ridicate de poliție pt ancheta.Ancheta s-a încheiat zilele trecute și am aflat că deși el a fost la cursuri și a susținut lucrarea de licență aceasta nu este valabilă,politia declarând că foaia matricola emisă de facultate este falsă iar licența nu este legală.Intrebarea ar fii:noi ce putem face, mai putem recupera ceva din banii investiți în 4 ani de studiu daca dam facultatea sau fondatorul ei în judecată?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:14, 8 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca licenta si foaia matricola sa fie false trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca definitiva in acest sens.
Din cele relatate se intelege ca numai politia a facut aceasta constatare. Sau este vorba despre procuror care a trimis dosarul in instanta in urma cercetarilor efectuate? In toti anii dupa sustinerea examenului de licenta sotul a profesat conform studiilor superioare?
Puteti sa va adresati instantei, careia sa ii cereti sa pronunte o hotarare care sa tina loc de diploma, si supliment de diploma, intrucat:


ati fost de buna credinta, ati frecventat cursurile, nu ati avut cunostiinta de problemele referitoare la acreditare / o anecheta penala in curs.
Faceti si un memoriu la MINISTERUL EDUCATIEI SI CERCETARII- MEC, SI LA ANC- AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CALIFICARI.
Verificati si la arhiva, eu stiu ca ele la 6 luni de la momentul la care trebuiau sa se ridice, se arhiveaza, si trebuie platita o taxa in acest sens.
Poate nu toate au fost ridicate.
A lui a fost ridicată și încă vreo 2039 de alte licențe, aceasta hotărâre am ridicat-o de la Parchetul de pe lângă judecătoria sectorului 4 București

Biscuite otravit a scris:

Verificati si la arhiva, eu stiu ca ele la 6 luni de la momentul la care trebuiau sa se ridice, se arhiveaza, si trebuie platita o taxa in acest sens.
Poate nu toate au fost ridicate.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care au fost motivele pentru care licentele si foile matricole au fost considerate false de catre parchet?

Unitatea de invatamant nu era acreditata, nu se tineau cursurile, nu exista specializarea respectiva, etc.

Se intelege ca dosarul nu a ajuns in instanta de judecata, prin urmare licentele inca nu sunt considerate "false".

Este doar o constatare a organelor de ancheta care trebuie validata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.

Ultima modificare: Marți, 8 Octombrie 2019
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Diploma licenta alina_alina_alina alina_alina_alina Buna ziua, In anul 2004 am terminat cursurile unei facultati din cadrul ASE Bucuresti fara sa sustin examenul de licenta la aceasta facultate. In anul ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals in acte de studii ContSters507570 ContSters507570 Ce urmeaza sa se intample? Problema e ca numitul detine o functie publica. A ,,primit” in 2000,o diploma de bac,falsa si foaie matricola aferenta. In 2008 se ... (vezi toată discuția)
Ministerul educatiei nu-si mai face treaba? nu pot intra in posesia diplomei de licenta mdani mdani Buna ziua, Am urmat cursurile universitatii Vasile Alexandri din Bacau Facultatea de Kinetoterapie, este universitate acreditata, mi-am sustinut examenul de ... (vezi toată discuția)