avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... relatie cu o minora
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

relatie cu o minora

am si eu o problema,am 20 de ani yar prietena mea 17.a ramas insarcinata si nu as fi de acord cu avortul...adica aveo o relatie de 2 ani de zile iar parintii ey mereu ao fost o piedica pentru noi....sunt cam speriat,imi pot face ai ey ceva probleme din punct de vedere legal daca fata ma iubeste si vrea sa se marite cu mine???:sorry:
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:16, 7 Decembrie 2009
Marioara Maftei a scris:

Poate pretinde dar in caz de plangere in instanta nu se poate stinge cauza decat prin impacarea partilor si asta inseamna clar casatorie...

Impacarea partilor se poate face si printr-o suma de bani acordata fetei sau parintilor ei pentru " deranj " .
O casatorie poate fi amanata destul de mult timp pe diverse motive , iar daca totusi este incheiata , poate sa si divorteze , chiar daca nu chiar imediat .
bogdan_ill a scris:

am si eu o problema,am 20 de ani yar prietena mea 17.a ramas insarcinata si nu as fi de acord cu avortul...adica aveo o relatie de 2 ani de zile iar parintii ey mereu ao fost o piedica pentru noi....sunt cam speriat,imi pot face ai ey ceva probleme din punct de vedere legal daca fata ma iubeste si vrea sa se marite cu mine???:sorry:

Daca vor exista probleme si va implini varsta de 18 ani va puteti casatori.
Totul se va termina cu bine.
Asta in caz de vor exista probleme de natura penala.
Daca nu sesizeaza nimeni organele penale nu veti avea deloc probleme.

avocat Claudiu Lascoschi
voi nu mati inteles...eu o iubesc pe fata asta ffffff mult,dk nu vroiam s o iau de sotie ma duceam la doctor d manuta c ya acum,facea un avort s totul era ok...eu vreau sa stiu in caz ca las copilul pt ca nu vreau ca ea sa faca avort,dk am vreao problema....adik dk ea nu declara nimic s e de acord cu alegerile luate d noi...imi pot face parintii ey ceva probleme in instanta???deci o iubesc enorm d mult si de aceea nu vreau sa faca avort,chiar mam chinuit sa ii explic ca nu e bine sa faca asta....
dar eu tot sunt nelamurit....unii spun ca de la implinirea varstei de 16 ani poate decide singura in privinta casatoriei,yar altii spun ca e nevoie de acordul parintilor....nu stiu ce sa mai cred...deci eu o iubvesc,nu vreau sa o las sa faca avort,vreau sa ma insor cu ea&lamuritima,va implor...in cazul in care parintii ey ma vor da in judecata,fara declaratia ey vor rezolva ceva???ma pot acuza de ceva anume???si a2,a intrebare...ma pot casatori cu ea fara acordul lor???raspundetimi,va rog frumos:(
In ceea ce priveste casatoria pana la 18 ani ati avea ceva probleme.
Daca se face plangere penala incercati sa va angajati avocat si va iesi bine treaba.
Durata procesului penal poate fi indelungata si un avocat care stie cum sa faca poate ajuta mult in astfel de chestiuni.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? amein amein Stimati avocati,as dori sa imi comunicati parerea dumneavoastra in legatura cu urmatoarea situatie: unu baiat de 19 ani e impreuna cu o fata in varsta de 15 ... (vezi toată discuția)
Gravida la 15 ani edy20041889 edy20041889 am 15 ani si cateva luni si in seara asta am aflat ca am ramas gravida.Cel cu care am ramas este mai mare decat mine.....vrem ca la 16 ani sa ne casatorim...si ... (vezi toată discuția)
Minora gravida arina.dan arina.dan Am 15 ani, se poate sa fi ramas gravida cu prietenu meu care are 20 de ani. Mama poate sa faca plangere impotriva lui? Pot pastra copilul daca mama nu este de ... (vezi toată discuția)