avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - tribunal - fara copii/partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - tribunal - fara copii/partaj

Buna ziua. S-a incercat divortul la notar, dar nu s-a prezentat cealalta parte pentru semnarea finala dupa "ragazul" de 30 de zile. Intrebarea mea este: in cazul in care se demareaza un divort in tribunal, nefiind vorba de minori, sau partaj, nici una dintre acestea, cum se desfasoara procesul? cat ar dura? iar in cazul in care nici aici nu se prezinta, care parte si in ce mod este afectata? Va multumesc!
Mentionez ca nu este vorba de bunuri in comun (apartament, masina, etc., deci nu ar fi nimic de impartit, doar ca nu este de acord)
Divorțul fără minori se desfășoară mult mai repede. Depinde si de situația de fapt pe care doriți să administrati probatoriu, daca sunteti despărțiți în fapt de mai mult timp, daca doriți divorțul din culpă exclusivă a soțului, daca solicitați si daune morale etc.
Cert este că daca soțul dvs nu se prezintă, insa se cunoaste adresa sa si este legal citat, procesul continuă si fara acesta fără a suferi dvs vreo consecință sau vreo tergiversare a termenului.
Contactați un avocat de pe forum si expuneti pe larg situația pentru a va da indrumari care să vă ajute efectiv.
Dacă decizia de a divorța este fermă, înarmați-vâ cu răbdare și alegeți un avocat de pe forum la care să mergeți la o consulație juridică!
Durează destul de mult întrucât, în linii mari, procedura divorțului comportă două coordonate: cea scrisă și cea orală!
Dimensiunea scrisă presupune redactarea cererii de chemare în judecată, redactarea intâmpinării de către partea adversă și eventual a răspunsului la întâmpinare de dvs (de fapt de către reprezentantul dvs convențional)!
Ulterior, se fixează primul termen de judecată, se adminsitrează probe și vă antrenați, prin mijloace legale, în tentativa de a obține o soluție favorabilă dvs!
Desigur, neavând copii, se va termina mai repede, mai ales dacă doriți să se pronunțe din culpă comună!
Multumesc pentru raspunsuri. Nu exista violente, abuzuri sau situatii asemanatoare. Este strict motivul neintelegerii. Doar ca nu accepta aceasta decizie. Si nu este de acord cu divortul. Se poate declara ca divortul se produce exclusiv din culpa mea?
Da, căsătoria se poate desface prin acord, culpa comună sau culpa exclusivă a unuia dintre soți. Nu va recomand sa solicitați divorțul din culpă dvs pentru că soțul va poate cere ulterior mii de euro daune morale.
Luati datele de contact de pe forum si stabiliti o consulta juridică deoarece este anevoie de răspuns si de explicat in avans t9ate avantajele sau dezavantele unei cai de urmat.

Alte discuții în legătură

Divorț + partaj (fără copii) Aaaaaa2 Aaaaaa2 Buna ziua, sunt căsătorit de 5 ani, iar soția mea a părăsit domiciliul acum 4 ani in urma unei altercații bazate pe o relație extraconjugală din partea ... (vezi toată discuția)
Divorț Virusul Virusul Salutare,în situația în care unul din soți nu vrea să divorteze cum se procedează pentru încheierea divorțului? (vezi toată discuția)
Despre divorturi Anirodaxi Anirodaxi Care este calea le gala de a divorta de un sot récalcitrant pana la extreme cu care nu se poate dialoga ? Avem in comun si bunuri.! (vezi toată discuția)