avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - tribunal - fara copii/partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - tribunal - fara copii/partaj

Buna ziua. S-a incercat divortul la notar, dar nu s-a prezentat cealalta parte pentru semnarea finala dupa "ragazul" de 30 de zile. Intrebarea mea este: in cazul in care se demareaza un divort in tribunal, nefiind vorba de minori, sau partaj, nici una dintre acestea, cum se desfasoara procesul? cat ar dura? iar in cazul in care nici aici nu se prezinta, care parte si in ce mod este afectata? Va multumesc!
Întrebarea dvs probabil are ca sorginte convingerea dvs personală că în ipoteza în care solicitaț desfacerea căsătoriei din culpa dvs divorțul va dura mai puțin!
Dar nu este așa, pt că fundamentul legal este explicitat de art 373, lit b iar instanța va proceda la administrarea de probe pt a aprecia ea cine este culpabilă de destrămarea raporturilor dintre soți!

Un sâmbure de adevăr există totuși în raționamentul dvs, și acesta se explicitează prin situația separației în fapt îndelungate (peste 2 ani)!În acest context, soțul reclamant își asumă culpa în desfacerea căsătoriei, se administrează probe doar cu privire la durata separației!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț + partaj (fără copii) Aaaaaa2 Aaaaaa2 Buna ziua, sunt căsătorit de 5 ani, iar soția mea a părăsit domiciliul acum 4 ani in urma unei altercații bazate pe o relație extraconjugală din partea ... (vezi toată discuția)
Divorț Virusul Virusul Salutare,în situația în care unul din soți nu vrea să divorteze cum se procedează pentru încheierea divorțului? (vezi toată discuția)
Despre divorturi Anirodaxi Anirodaxi Care este calea le gala de a divorta de un sot récalcitrant pana la extreme cu care nu se poate dialoga ? Avem in comun si bunuri.! (vezi toată discuția)