avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract întreținere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract întreținere

Bună ziua. Se poate încheia un contract de întreținere la notar fără prezenta unui reprezentant al autorității tutelare?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:45, 13 Octombrie 2019
Mulțumesc, nu înțeleg în ce baza legala alți notari nu ne solicita. Restul știu, ca noi le oferim asistenta juridica vârstnicilor, consiliere etc.

Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2019
gi-jane2, moderator
Păi, vorba aceea: „în baza la pretextu că” ... (replică din filmul Filantropica).

Dacă vi se cere, atunci ne întrebați pe noi dacă-i musai să vă duceți ori dacă se poate si fără voi.
Dacă unii v-au cerut, atunci ne întrebați „în ce bază legală” alții nu v-au cerut.

Ce însemană pentru dvs. expresia „din oficiu”? (din sintagma „va fi asistată la cererea acesteia sau din oficiu”)

Poate ar fi bine să priviți solicitarea notarului ca fiind un pretext (are și sinonim impuls) și să vă puneți în mișcare ... din oficiu. (dacă solicitarea nu o fi cumva chiar a persoanei vârstnice).

Nu înțeleg ce doriți de la noi. Să vă găsim argumente pentru ca cineva să nu se ducă/să ocupe confortabil scaunul până la leafa. Sau care este ideea?
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2019
romascanu, moderator
Nu asta era ideea. Nu ca nu mergem, noi treaba ne o facem oricum. Teren facem zilnic, nu ne facem treaba de la "birou" cum poate fac alții. Pur si simplu am vrut sa stiu cum de unii notari nu ne cheamă. Oricum consilierea părților di tot ce implica contractul de intretinere, si obligațiile părților trebuie sa le o explicam tot noi, ca să nu ajungă in instanța. Notarii au atâta răbdare.....

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Păi, vorba aceea: „în baza la pretextu că” ... (replică din filmul Filantropica).

Dacă vi se cere, atunci ne întrebați pe noi dacă-i musai să vă duceți ori dacă se poate si fără voi.
Dacă unii v-au cerut, atunci ne întrebați „în ce bază legală” alții nu v-au cerut.

Ce însemană pentru dvs. expresia „din oficiu”? (din sintagma „va fi asistată la cererea acesteia sau din oficiu”)

Poate ar fi bine să priviți solicitarea notarului ca fiind un pretext (are și sinonim impuls) și să vă puneți în mișcare ... din oficiu. (dacă solicitarea nu o fi cumva chiar a persoanei vârstnice).

Nu înțeleg ce doriți de la noi. Să vă găsim argumente pentru ca cineva să nu se ducă/să ocupe confortabil scaunul până la leafa. Sau care este ideea?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi asta e si ideea de a-i asista. Sa le ocrotiți interesele și da, să le acordați toate explicațiile necesare.
Dacă era vorba doar de un act de prezenta, s-ar fi chemat doi martori.
Personal, nu inteleg ce importanta are ce fac altii.
Nicio speță nu seamănă una cu alta, niciun notar nu are acceasi practică.
"Da, dar și notarii.."/ "Da, dar notarii fac si dreg..."/ "Da, dar de ce notarii?..."
Notarii vor răspunde de felul în care au instrumentat actul, la momentul potrivit, organelor de control abilitate.
Faptul că unul procedează într-un anumit fel nu înseamnă că toți fac sau ar trebui sa faca la fel.
Bătrânii pot fi dificili si suspecți. Nu stiti ce rude au, ce complicatii familiale și nu ar strica o măsură de protecție în plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are tata drept de vanzare proprietate daca este la camin de batrani, plecat prin protectia sociala? anne_mary22 anne_mary22 Buna ziua, Tatal meu este intenat la un camin de batrani,plecat prin protectia sociala. Acum, el vrea sa vanda un teren pe care il detine prin Arges si m-a ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament de la o persoana in varsta de peste 70 de ani kurd kurd buna seara, vreau sa stiu daca e necesar la perfectarea unui act de vanzare cumparare a unui apartament, dintre mine si o persoana peste 70 de ani , un ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cosmina80 cosmina80 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: eu si matusa mea vrem sa incheiem un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere avand ca ... (vezi toată discuția)