avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Testul de ADN are valoare juridica?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Testul de ADN are valoare juridica?

Buna ziua,
Juridic vorbind, testul de ADN paterniate care se efectueaza in strainatate germania, america, anglia, ungaria (din saliva), printr-o firma partenera Romaneasca, este valabil intr-un proces?

Multuesc foarte mult pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:55, 1 Decembrie 2009
Revin cu inca o intrebare

In Romania singura institutie care este autorizat pentru prelevarea probelor, este IML Mina Minovici din Bucuresti? Si si aceste rezutate se poate folosii numai in proces civil, nu si penale??
easydna nu apartine de ei, asa am citit.
Rezultatele de la INML Mina Minovici se pot folosi atat intr-un proces penal , cat si intr-un proces civil!B-)
Testul ADN e valabil , indiferend de instituitia in care este efectuat , cata vreme sunt respectate normele metodologice de prelevare a probelor biologice.
Insa nici aceasta testatare nu ofera certitudine 100% in privinta filiatiei fata de tata , de unde si ratiunea coroborarii expertizei medico-legale cu alte mijloace de proba : martori , prezumtii , inscrisuri .
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Puteti adiuce ca proba testul de care vorbiti. insa valoare ca atare in proces, este testul ADN solicitat si efectuat la dispozitia instantei . nu va sfatuiesc sa nu solicitati in dosar si incuviintarea testului ADN .
[ link extern ] &

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pentru paternitate florian_alexandru florian_alexandru Buna ziua. In cateva cuvinte as dori sa prezint cazul meu:am un copil de aproape 2 ani provenit dint-o relatie mai mult sau mai putin serioasa.Barbatul care ... (vezi toată discuția)
Testul adn r.mihaela24 r.mihaela24 Costul testul ADN este mai scump daca se face prin instanta sau daca se face de comun acord?cum e mai bine ? (vezi toată discuția)
Test paternitate aalin73 aalin73 buna ziua. am o intrebare. am avut dubii cu privire la copil si am facut un test privat, care a iesit negativ. ca urmare odata cu procesul de divort am cerut ... (vezi toată discuția)