avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Sediu pfa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Sediu pfa

Buna ziua .
Dacă înființeze un PFA ptr meditatii acordare elevilor și am sediul in apartament (Nu deduc cheltuieli cu întreținere, curent etc)
Se modifica impozitul pe apartament?
Trebuie declarat la primărie?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:24, 12 Octombrie 2019
Da. Dupa inregistrarea pfa la registrul comertului veti depune declaratie de inregistrare pe acea adresa si a unui sediu de pfa cu activitate, la directia de impozite si taxe persoane fizice de la primarie (va dau ei doua exemplare din care una va ramane dupa inregistrarea la registratura si va ajuta sa le completati) impreuna cu copii dupa titlul de proprietate pentru apartament, contractul de comodat prin care ati pus la dispozitie o camera pentru pfa, certificatul constatator de la registrul comertului pentru infiintarea pfa in care se vede clar codul caen autorizat si daca la sediu desfasurati sau nu activitate si dupa buletin.
Separat de aceasta, la directia de impozite si taxe persoane juridice de la primarie depuneti declaratia pentru taxa pe firma pentru 2019 si apoi o si platiti la ghiseu. Va dau ei exemplarele.
Și, dacă nu se deduc cheltuieli de întreținere pe PFA, impozitul pe apartament se modifica ? Cu cât ?
Multumesc
Proprietarii persoane fizice care au înregistrate și activități economice la adresa la care locuiesc plătesc un impozit similar celui aplicat locuințelor, dacă nu au suprafețele delimitate (care pentru locuit și care pentru activitate) și dacă nu înregistrează pe activitate cheltuielile cu utilităţile (energie electrică, gaze naturale, termoficare, apă, canalizare).
Cel mai indicat e sa mergeti la directia de impozite si taxe cu certificatul constatator al pfa si contractul de comodat si va ajuta ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma fără activitate la sediul social silviub1234 silviub1234 Bună ziua, sunt administratorul unei firme care are sediul social în apartamentul pe care îl dețin ca persoana fizica. La înființarea firmei mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Impozit spatiu ne si rezidential clyde2010 clyde2010 Sunt pfa si pana in 2015 am avut contr.de comodat intre mine ca pfa (comodatara)si intre mine+sotia (comodanti),pentru una camera cu destinatie birou,cu acces ... (vezi toată discuția)
Impozit apartament - sediu social srl pavel_elena pavel_elena Buna dimineata, Am infiintat un SRL asociat unic fara angajati, cu sediu social in apartamentul personal. In contractul de comodat facut am trecut toata ... (vezi toată discuția)