avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPT DE MOSTENIRE DACA EXISTA UN TESTAMENT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPT DE MOSTENIRE DACA EXISTA UN TESTAMENT

SUNTEM 5 MOSTENITORI AI TATALUI NOSTRU DECEDAT IN 2000 SI AM VREA SA STIM DACA VOM PUTEA OBTINE DREPT DE MOSTENIRE IN INSTANTA TINANDU-DE CONT CA MAMA,SOTIE SUPRAVIETUITOARE,POSEDA UN TESTAMENT INTOCMIT DE TATAL NOSTRU IN 1998 PE INTREAGA MASA SUCCESORALA IN CARE SE MENTIONEAZA CA ARE 5 COPII !!!
buna ziua!
dvs in calitate de mostenitori rezervatari aveati la dispozitie 3 ani de la data decesului defnctului sa cereti reductiunea liberalitatilor excesive.
Puteti solicita in instanta deschiderea succesiunii, sau puteti sa respectati dorinta tatalui .
ioana_cristea a scris:

buna ziua!
dvs in calitate de mostenitori rezervatari aveati la dispozitie 3 ani de la data decesului defnctului sa cereti reductiunea liberalitatilor excesive.

=D> Exact! Foarte bine punctat!
Asta este si parerea mea. Ca actiunea va fi respinsa pe motiv ca este introdusa tardiv!
Odata scurs termenul de prescriptie , si , existand o durata mare de la deschiderea succesiunii prin moarte , acest testament nu mai poate fi desfiintat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Criys Criys Am tot citit articolele depsre testament insa nu am gasit ceva clar scris. Cand se citeste un testament la notar si se fac inscrisurile pentru cota fiecarui ... (vezi toată discuția)
Valabilitate testament olograf care incalca rezerva succesorala NicholasNickleby NicholasNickleby Bună ziua! Situație: soț supraviețuitor cu doi copii, unul bun și muncitor, celălalt tot bun dar cu o viață personală cel puțin agitată. ... (vezi toată discuția)
Cota succesorala Costi2017 Costi2017 Buna seara, Tatal meu,detine un apartament proprietate personala,o casa batraneasca si un teren intravilan aferent acesteia,plus un teren extravilan (in ... (vezi toată discuția)