avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Persoana “nebuna”
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Persoana “nebuna”

Buna seara,
Daca in familia mea exista o persoana cu probleme mintale (nedovedite) si doresc sa chem un doctor pentru a ii face un control, iar persoana respectiva refuza sa fie supusa acelui control, poate fi obligata acea persoana “cu forta” sa se supuna acelui control? Ma intereseaza un raspuns din pct de vedere legislativ.
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:04, 12 Octombrie 2019
Buna seara,
NU!
Puteți solicita expertiza doar în cadrul unui proces de punere sub interdicție!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare persoana ca neavand capacitate de discernamant yssas yssas Buna ziua! As dori sa stiu care este procedura prin care o persoana din cadrul familiei poate fi declarata fara discernamant in conditiile in care refuza sa ... (vezi toată discuția)
Expertiza medico legala macrita macrita Expertiza medico-legala pentru punerea sub interdictie a uneio persoane in varsta de 83 de ani se dispune de catre instanta ? Ce se intampla in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie mgGermany mgGermany Buna ziua. Sunt cetatean german, locuiesc cu familia in Germania. Mama (78 ani) traieste singura in Romania, este bolanva si numai are discernamant. As vrea ... (vezi toată discuția)