avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa cumpărată in rate in timpul divortului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa cumpărată in rate in timpul divortului

Ce act îmi trebuie de la judecătorie pentru a face actele la notar ?
Cel mai recent răspuns: Roxyfeio , utilizator 19:13, 12 Octombrie 2019
Care acte?
Acte de moștenire ,fiindcă sunt fiica celui care a decedat și in anii 1980 tata și a luat o casa in timp ce a divorțat și la 3 luni s-a căsătorit cu mama .Mentionez ca femeia care a fost căsătorit prima data nu mai trăiește .

raluk0207 a scris:

Care acte?

Deci...să reformulam
Tatăl dvs a fost căsătorit. In timpul procesului de divorț a cumparat un imobil.
A divorțat si s-a recăsătorit cu mama dvs.
Intre timp a murit și prima sotie.
Tata e decedat și dvs doriti sa dezbateti succesiunea.
Am inteles bine?
Da , toți 3 au murit de fapt .Si femeia cu care a fost căsătorit și părinții mei,iar notarul nu vrea sa mi facă certificatul de Moștenitor .
Mă trimite la judecătorie și nu știu ce act sa iau de acolo ,unde anume trebuie sa ajung .

raluk0207 a scris:

Deci...să reformulam
Tatăl dvs a fost căsătorit. In timpul procesului de divorț a cumparat un imobil.
A divorțat si s-a recăsătorit cu mama dvs.
Intre timp a murit și prima sotie.
Tata e decedat și dvs doriti sa dezbateti succesiunea.
Am inteles bine?

Trebuie să luați o copie legalizată dupa hotărârea de divorț.
Confruntați datele.
Vedeți cand a rămas definitiva hotărârea și cand a fost cumpărat imobilul.
Dacă a fost cumpărat înainte de pronunțarea divortului, înseamnă că este bun comun cu prima sotie. Si vor trebui dezbătute toate cele 3 succesiuni. De asta va trimite notarul la instanța.

Alte discuții în legătură

Parintii mei au primit de la bunicii de pe tata locuinta pentru ... iulia.c iulia.c Dezbatere mostenire. Parintii mei au primit de la bunicii de pe tata locuinta pentru care au act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, acte semnate ... (vezi toată discuția)
Are vre-un drept? danut74 danut74 Cu 5 ani inainte sa moara tatal meu sa recasatorit. Deci dupa 5 ani a decedat,nu are copii cu aceasta femeie si nici nu a facut nici un act nimanui si eu sunt ... (vezi toată discuția)
Dacă soția a divorțat acum 30 de ani având și un copil cu ... 220371 220371 Dacă soția a divorțat acum 30 deani având și un copil cu soțul după divorț soția a cumpărat un apartament pe numele ei între timp soția a decedat a ... (vezi toată discuția)