Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati în următoarea situație:
Cu o luna in urma, am cumparat un imobil (casa plus teren), pe numele meu si al fiului meu ( în vârstă de 25 de ani), în procente egale 1/2 si 1/2 ( in indiviziune).
Sursa banilor a fost vânzarea unui apartament, pe care l-am deținut în exclusivitate.
Acum mi-e teamă că ar putea sa vândă partea lui, fara acordul meu.
Ce anume as putea sa mai fac în momentul de față?
Se poate sa dea o declarație, ca se obligă să nu vândă partea lui fara acordul meu?
Sau se poate constitui o abitatie viagera în favoarea mea, pe tot imobilul?
Exista alta solutie?
Multumesc frumos!
Cota-parte ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate, odata determinata, poate fi instrainata.
Insa, asa cum s-a mentionat mai sus, de catre doamna notar, e greu de gasit un potential cumparator care sa acceptare starea de coproprietate, referitoare la un apartament.
O ruda apropiata, care poate locui alaturi de dumneavoastra, este posibil sa accepte sa dobandeasca doar cota -parte din dreptul de proprietate.
De vreme ce exista relatii tensionate intre dvs. si fiul dumneavoastra , oricand, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea impartelii.
Instanta de judecata poate dispune atribuirea imobilului catre dvs, cu obligatia de a remite o sulta catre fiul dumneavoastra, pentru a-l despagubi.
Ce se poate intampla ?
JM15
Buna ziua,
Am si eu o intrebare.Dupa un partaj din 2010 prin sentinta o jumatate din casa mi-a revenit mie si jumatate fostului meu sot dar nu s-a facut ... (vezi toată discuția)