avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... achizitie imobil cu probleme: pot face cerere oficiala ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

achizitie imobil cu probleme: pot face cerere oficiala pentru a primi actele imobilului de la dezvoltator

am incheiat un antecontract pentru un apartament acum 5 luni (scadent 1 luna):
etape:
1. -am plătit avans pentru un apartament la gri(82mp) ce rezulta din dezmembrarea unui imobil de 82mp locuibil + cu spațiu depozitare (pod 65mp);
2.- in precontract m-am angajat ca finisajele pentru apartament vor fi facute de catre mine (prin grija cumpărătorului), pana la sosirea evaluatorului băncii.
3. -am realizat finisajele in procent de 70% pana in luna iulie, după care am sistat lucrările pana la primire documentele necesare obținerii creditului imobiliar deoarece dezvoltatorul tot prezenta scuze la întârziere,
4. -in momentul de fata vânzătorul (dezvoltatorul imobiliar) nu a reușit sa obțină cadastrul ca urmare a dezmembrării. i-a fost refuzata de către cartea funciara. Ca ultima măsura i-a dat in judecata pe cei de la cartea funciara sa încerce sa forțeze obținerea cadastrului si intabulării. Primul termen (pe fond ) este la câteva zile înainte sa expire precontractul.
5. - dezvoltatorul ma tot presează sa ii cumpăr tot apartamentul (apartament +pod) pentru o diferența de bani din partea mea, situație cu care eu nu sunt de acord.


la expirare vom avea urmatoarea situatie:
1- prelungim perioada precontaractului cu niste clauze noi din partea mea.
2- se executa termenii de reziliere, imi plateste avansul de 2 ori (situație in care eu risc sa pierd banii investiți in amenajarea apartamentului). Ce pot face ca sa imi recuperez si banii cheltuiți cu finisajele (am toate facturile si bonurile fiscale )?

Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2019
hrimiucsorin, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! dezvoltatorul de la care am cumparat un apartament ... Cameliaph Cameliaph Buna ziua! Dezvoltatorul de la care am cumparat un apartament in urma cu 3 ani si jum. are datorii de 922.000 ron la ANAF si sechestre puse pe cateva ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog răspuns pentru următoarea situatie: am facut ... Andra Floarea Andra Floarea Buna ziua,va rog răspuns pentru următoarea situatie: am facut promisiune de vanzare-cumparare cu un dezvoltator in 02.2021 pentru un imobil de 68mp si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pod in cartea funciara andrei2005 andrei2005 Buna ziua, Am urmatoarea problema: in 1988 am cumparat o casa acoperita cu caramida in Cluj-Napoca; In contractul de vanzare-cumparare, si in cartea funciara ... (vezi toată discuția)