avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Schimbarea programului de la tură de noapte la tură ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Schimbarea programului de la tură de noapte la tură de zi

buna ziua! lucrez în ture de zi și de noapte și aș dori să știu dacă trebuie la medicina muncii fișa de riscuri profesionale ,deoarece am solicitat schimbarea programului de la tură de noapte la tură de zi?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:56, 15 Octombrie 2019
Buna ziua,
Trebuie doar acordul angajatorului de modificare a programului de lucru.
Va trebuia Fisa de aptitudine daca, in urma controlului periodic de medicina muncii erati "Apta conditionat" pentru ocuparea postului si ca recomandari, conditii, aveati trecut "Numai lucru de zi' ( sau ceva asemanator)-ceea ce insemna ca Medicul de medicina muncii va permite accesul la locul de munca doar in timpul programului de zi- si angajatorul este obligat sa respecte aceasta recomandare, de a va "primi" la munca doar la programul de zi.
Pentru lucrul in schimbul de noapte, medicul spcialist de medicina muncii are obligatia sa examineze medical lucratorul conform HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor,
Fisa nr. 143. Personal care lucrează în tura de noapte (în intervalul orar 22.00-6.00)
Examen medical la angajare:
- examen clinic general
- glicemie
- ECG
- examen psihologic - la indicaţia medicului de medicina muncii
Examen medical periodic:
- examen clinic general - anual
- glicemie - anual
- ECG - anual
- examen psihologic - la indicaţia medicului de medicina muncii
Contraindicaţii:
- diabet zaharat decompensat
- epilepsie
- psihoze manifeste
- boală cardiacă ischemică
- hipertensiune arterială (gradul 3, complicată)
- ulcer gastric/duodenal forme active
- tineri sub 18 ani
- gravide.
Medicul poate recomanda lucrul numai in tura de zi daca lucratorul se incadreaza la contraindicatii. Acest lucru trebuie mentionat in fisa de aptitudine - apt conditionat cu conditionare - evitare lucru in sch. de noapte. Numai in aceste conditii angajatorul are obligatia de a va aproba lucrul numai in sch. I si II (pana la ora 22).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de nopți Ilenutza78 Ilenutza78 Eu lucrez tura de zi și de noapte și aș dori ce pot să fac să fiu scutită de ture de noapte întrucât consider că nu sunt aptă să lucrez de noapte? (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - supravegherea starii de sanatate a unui paznic Crăciun Petronela Crăciun Petronela Buna ziua!Sunt salariat la stat functia paznic de 13ani in urma cu 9ani mi sa descoperit o hipotiroidie autoimuna si tahicardie cardiaca datorata tiroidei am ... (vezi toată discuția)