avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Minuta penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Minuta penala

Buna ziua. Mi s-a intocmit dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Am avut infatisare, si dupa o saptamana mi-a venit acasa copie minuta sentinta penala, prin care s-a stabilit 200 de zile amenda, in valoare de 4000 de lei. Intrebarea mea este: daca angajez un avocat, si fac apel, ce se poate intampla?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce ati vrea sa se intample?
As dori sa stiu daca exista vreo posibilitate, ca permisul sa nu imi fie anulat?
Nu sunteti multumit de solutie? Ce anume ati solicitat dvs?
Numai daca se dispune amanarea aplicarii pedepsei, conform art. 83 din Codul penal, opereaza doar suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice.

In cazul amenzii penale, permisul este anulat, redobandirea are loc in 6 luni de la data platii amenzii penale, ori de la stingerea ei , in alta modalitate.

In propria cale de atac nu vi se poate crea o situatie mai defavorabila.

Ati cerut in fata instantei de fond amanarea aplicarii pedepsei, conform art . 83 din Codul penal ?

Asta doresc sa cer. Credeti ca am sanse de castig?

Alte discuții în legătură

Există o limită pentru alcoolemie în sânge, cutumiară, până la care instanțele de judecată pot dispune amânarea aplicării pedepsei? andreilunca1986 andreilunca1986 Buna ziua. Exista o limita pentru alcoolemie in sange, cutumiara, pana la care instantele de judecata pot dispune amanarea aplicarii pedepsei? (vezi toată discuția)
Alcool la volan Ombladon24 Ombladon24 Buna ziua faptele vătămare corporală si alcool se judecă separat ? Am avut un accident de motocicleta singur (vezi toată discuția)
An fost prins cu o alcolemie de 0.50 in etilotest razvan ruja razvan ruja buna am si eu o intrebare am fost prins cu o alcolemie de 0.50 in etilotest si as dori sa st ce mi se intapla ca nu sti nimik as dori sa stiu in sange cam cat ... (vezi toată discuția)