avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA cu norma fixa de venit si 2 CAEN-uri
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA cu norma fixa de venit si 2 CAEN-uri

Buna ziua,

Doresc sa imi infiintez un PFA cu pe baza de norma de venit, dar cu 2 CAEN-uri. (6202 - consultanta in tehnologia informatiei si 7420 - servicii foto).

Imi poate spune cineva daca este nevoie sa platesc de 2 ori contributia anuala de 11.976 RON sau doar o singura data indiferent cate coduri CAEN ar fi atasate?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:34, 16 Octombrie 2019
Va redau din codul fiscal art. 69 alin 6) Dacă un contribuabil desfășoară două sau mai multe activități care generează venituri din activități independente, altele decât venituri din profesii liberale, definite la art. 67 alin. (2), venitul net din aceste activități se stabilește de către contribuabil prin însumarea nivelului normelor de venit corespunzătoare fiecărei activități. La aceasta suma aplicati procentul de 10% pentru impozitul pe venit
Pentru calculul contributiilor sociale, se aplica procentele cass 10% si cas 25% la plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie, o singura data.
Multumesc de raspuns. Doar ca sa ma asigur pentru ca nu am prea multa experienta in domeniu, codul fiscal spune ca contributiile se platesc o singura data indiferent cate tipuri de activitati desfasor ca PFA (cu norma fixa de venit).

Este corect?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
mihai stoian, utilizator
Da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cauzata de un tert Ionut Stamate Ionut Stamate Buna ziua, O sa detaliez mai jos toata situatia astfel incat sa va faceti o idee mai buna. Am o activitate prin PFA din 2020 (cod caen 7420) si in 2021 am ... (vezi toată discuția)
Formular 201 pentru consultant it cu pfa cu norma de venit? treznik treznik Sunt consultant IT si lucrez cu PFA cod CAEN 6202 (Activități de consultanță în tehnologia informației) cu norma de venit. Am sediul in Romania, dar ... (vezi toată discuția)
Doresc sa aflu daca îmi desfasor activitatea legal Ionel Bogdan Ionel Bogdan Buna seara, ma numesc Ionel ! Din anul 2015 mi-am deschis PFA si m-am încadrat la norma de venit fixa iar la fiecare 3 luni îmi plătesc dările la ... (vezi toată discuția)