Pt. a nu influenta in vreun fel raspunsurile primite, nu o sa dau numele spitalului si nici judetul in care se afla.
Descriere problema
O sa încerc sa explic cât mai scurt și la obiect..
Mama mea ,a fost programată pentru o operație simpla de Ruptura de menisc ,operația a avut loc in data de 25.09.2019,a intrat in sala de operație ,operație care in mod normal durează maxim 30’mintue ,in acest caz a durat Cel puțin 3 ore ,după acele 3 ore de așteptare iese doamna anestezista și îmi spune ca mama a făcut infarct pe după de operația,după ce operația a fost terminată (ea nu având niciodată probleme cu inima ),după alte 30 de minute ,revine și spune ca a încetat din viața ...
A doua zi am vrut sa ridicam trupul neînsuflețit de la morga și am vrut sa aflam de ce sa produs acest infarct masiv ..lucru pe care nu am putut obține ,doar făcând o plângere penală și solicitând pe cei de la IML pentru a preleva probe și pentru a le trimite la IML mina Minovici si rezultate vor putea veni pe o perioada care poate dura ai 12 luni
Intrebari:
Care ar fi pasii de urmat?
PoT face ceva sa pot obține cumva rezultatele respective mai repede ,poate fi o culpa medical?
Se precizează în articolul respectiv ca procedura de sesizare a malpraxisului la comisia din cadrul Colegiului Medicilor este facultativă,în fapt nu produce nici un rezultat și duce la întârzierea realizării celorlalte demersuri plângeri penale etc.
Depuneti, de urgenta ,plangere penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa.
Din probatorii, trebuie sa rezulta culpa survenita in actul medical defectuos.
In plangerea penala, expuneti, in mod cronologic, procedurile medicale ce au fost realizate.
Faceti referire la actele medicale emise, mentionand in plangerea penala aspecte consemnate in acestea.
Depuneti documentele medicale detinute.
Inaintati plangerea penala la PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIE.
Colegiul medicilor nu este obligatoriu sa fie sesizat , in prealabil.
In civil, discutam de despagubiri de natura materiala, si de natura morala, in cauzele penale, este angajata raspunderea penala.
Va puteti constitui parte civila, pentru prejudiciul ce v a fost cauzat, de ordin emotional, de ordin materia,precizand defalcat daunele materiale si morale.
Sesizarea Comisiei de Monitorizare ... pentru cazurile de malpraxis din cadrul unei directii de sanatate publica este un pas obligatoriu sau facultativ in procedura de stabilire a unui caz de malpraxis? Raspunsul negativ sau pozitiv in urma acestei anchete ma poate ajuta sau pune piedici intr-un proces civil sau penal? Are rost sa urmez aceasta cale in cadrul comisiei de malpraxis? Am depus o sesizare la aceasta comisie. Initial am primit un raspuns ca trebuie sa depun nu stiu ce document in cateva zile - aproape a fost impiedicata inregistrarea sesizarii dar s-a rezolvat. Am primit dupa cateva zile raspuns ca trebuie sa achit aprox 1000 euro ca si cost al unei expertize medicale. Posibil ulterior sa mai fie necesare si alte expertize? Daca da, costurile vor creste, dar nu insemna ca mi se va transmite si un raspuns pozitiv. Pe ce criterii se stabilesc aceste onorarii catre doctorii experti potrivit OMS 1356/2006? Se poate constesta sau cere explicatii pt. acest cuantum am onorariului? In finalul anchetei, presupunand ca achit toate expertizele (desi cred ca acestea sunt de fapt piedici pt. pacienti, deoarece sunt costisitoare si nu iti ofera garantii ca vei primi si un raspuns pozitiv) daca primesc un raspuns pozitiv, ca acest caz este unul de malpraxis, medicul ce va fi obligat sa faca? Acest raspuns positiv ma ajuta decisiv intr-un proces civil de solicitare daune materriale?