avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Stopare executare silita prin poprire pensie de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Stopare executare silita prin poprire pensie de intretinere

Buna ziua!

In cazul in care am o poprire de 1/4 din venitul net lunar la angajator iar de curand mi s-a nascut al doilea copil, care sunt caile legale pentru ridicarea popririi de 1/4? (Mentionez ca deja s-a poprit o luna 1/4 cand maxim pentru 2 copii este 1/3).
Contestatie la executare cu privire la prima poprire lunara dupa nasterea celui de-al doilea copil, cerere in instanta pentru reducerea cuantumului pensiei de intretinere, cerere catre executor, alta varianta?!?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
AdrianSA, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:35, 6 Mai 2020
Pentru a face cerere la executor, am asteptat redactarea hotararii, care a aparut zilele acestea. Doar ca ea este in dispozitiv de forma:

"Reduce pensia stabilită în sarcina reclamantului şi în favoarea
minorului ..., născut la data de ..... de la ¼
din venitul net lunar la 1/3 din veniturile nete şi permanente, pensie calculată de la data introducerii cererii şi până la majoratul minorului"

Insa, 1/3 nu este de fapt cuantumul pentru 2 copii? In acest caz nu ar fi trebuit apara in dispozitiv reducerea de la 1/4 la 1/6?

Multumesc!

gi-jane2 a scris:

faceti cerere la executor si vedeti ce iese, daca nu vrea, contestati executarea.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2020
AdrianSA, utilizator
ba da, altfel.. avem o marire, nu o reducere.
trebuie analizata daca e vb de o eroare materiala si atunci cereti indreptarea erorii materiale sau e vb de o eroare de judecata si atunci trebuie sa atacati hotararea.
In concluzii se specifica faptul ca se aproba reducerea conf. art 529 alin 2 teza 1 C. civ., mentionanadu-se schimbarea produsa in ceea ce priveste mijloacele reclamantului ca urmare a nasterii celui de-al doilea copil, si la fel este mentionat ca se reduce de la 1/4 la 1/3 pentru primul minor.

In solutia pe scurt de pe portal apare ..."Reduce pensia stabilita in sarcina reclamantului si in favoarea MINORILOR... de la 1/4 la 1/3...."
Doar ca in sentinta redactata s-a inlocuit "In favoarea minorilor" cu "In favoarea minorului"... Consider ca s-a omis si inlocuirea lui 1/3 cu 1/6, pentru ca e clar, mi se aproba cererea si nici nu poate exista, practic, o REDUCERE de la 1/4 la 1/3..., fiind de fapt o crestere...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2020
AdrianSA, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ok, cereti indreptarea erorii materiale...

Am cerut indreptarea, s-a creat dosar separat si s-a suspendat pe perioada starii de urgenta..

Practic, au trecut 6,5 luni de cand am introdus cererea de modificare cuantum pensie de intretinere de la 1/4 pentru primul copil la 1/6, avand doi copii in intretinere, s-a dat hotararea prin care mi se accepta cererea insa cu aceasta eroare materiala, apare reducerea pensiei de la 1/4 la 1/3 pentru primul minor (1/3 fiind de fapt pentru 2 copii aflati in intretinere);

Una peste alta, eu am in continuare poprire lunara pe salariu in cuantum de 1/4...
Am vreo alternativa, cum ar fi ordonanta presedintiala sau trebuie doar sa astept terminarea starii de urgenta si acordarea unui termen pentru dosarul de indreptare eroare materiala? Cine stie cand va fi...

In tot acest timp copilul meu nou nascut nu beneficiaza de intretinere conform legii...

Multumesc!

gi-jane2 a scris:

ok, cereti indreptarea erorii materiale...

Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2020
AdrianSA, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotarare redactata gresit primavera1234 primavera1234 Am primit hotararea privind incredintarea si programul de vizitare al copilului. Problema este ca numele copilului este gresit, adaugandu-i-se o ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa ajut instanta......intrebare: cum? anniela anniela Buna ziua, Pe scurt,proces de partaj ajuns in faza finala - hotararea succinta publicata pe internet - portalul instantelor - din care reiese o greseala de ... (vezi toată discuția)
Hotararea de divort Scorpionul Scorpionul [i]Buna ziua Vreau sa ineleg si eu ce vrea sa spuna in aceasta decizie si mai exact ultima fraza unde spune de autoritatea parinteasca si despre ultimul ... (vezi toată discuția)