avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna ziua,

Ieri ma aflam in intersecția dintre Alexandru Serbanescu și șoseaua Pipera. Eu veneam dinspre Aerogării și in intersecția respectiva urma sa fac stânga.

Linia de tramvai in zona este închisă de câțiva ani. Din cauza faptului ca ma grăbeam la serviciu am mers pe linia de tramvai in porțiunea din apropierea intersecției, sensul opus de mers al tramvaielor. Am așteptat ca semaforul de înainte sa se facă verde, astfel încât sa nu intru in intersecție și sa produc un accident, apoi am avansat in intersecție (unde se ocolește centrul imaginar) pentru a nu încurca restul participanților la trafic in momentul in care o sa se facă verde la stânga. Nu am fost singur, eram 3 mașini in aceeași situație. Un domn de la rutieră pe motocicleta a venit și m-a tras pe dreapta doar pe mine dintre cele 3 mașini aflate in intersecție neregulamentar.

Permisul a fost suspendat pe 90 pentru nerespectarea culorii semaforului și circulația pe contrasens. Întrebarea este următoarea: dacă eu mergeam pe contrasens pe linia de tramvai desființată nu trebuia sa fiu încadrat la circulația pe linia de tramvai? Iar dacă eu nu am făcut stânga in intersecție pe culoare roșie, ci doar am mers înainte pe culoare verde se considera tot nerespectarea culorii semaforului? Credeți ca merita sa fac contestatie?

Precizez ca am înregistrat audio Conversația dintre mine și polițist, și acesta inițial spune faptul ca am trecut pe roșu înainte și apoi ii spun ca am trecut de fapt pe verde și spune: așa și?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 16:01, 17 Octombrie 2019
Dupa parerea mea, ati circulat pe contrasens, pentru ca linia de tramvai, chiar daca nu e folosita este dincolo de axa drumului. Eu consider ca ati gresit de doua ori , ati circulat pe linia de tramvai, dar si pe contrasens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verde intermitent pierde prioritatea cand? florinnel florinnel Sunt doua masini din sens opus fiecare pe un drum cu prioritate amandoua .Exista doua benzi pentru fiecare pe directia de mers.Unul dintre ei se incadreaza pe ... (vezi toată discuția)
Ieri am fost implicat într-un accident! bulevardul aerogarii ... Antonio03 Antonio03 Ieri am fost implicat într-un accident! Bulevardul Aerogarii cu bulevardul Ficusului! Așteptăm la semafor culoarea verde pt a putea sa virez stanga spre ... (vezi toată discuția)