avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj locuinta chirie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj locuinta chirie

vreem sa divortam pe cale amiabila.din casatorie au rezultat doi copii, din care unul este minor.locuim intr-o locuinta cu chirie.In cazul partajului ,cine este beneficiarul contractului de inchiriere si daca celalalt sot are dreptul de a mai locui in apartament?
Cel mai recent răspuns: iorgos_ro , utilizator 17:01, 13 Septembrie 2006
Cine este titularul contractului de inchiriere?
eu sunt acum titularul contractului de inchiriere!
si eu am o problema asemanatoare. in urma cu un an am obtinut cu chirie un apartament cu doua camere construit prin ANL, titular de contract fiind eu. in prezent am deschis actiune pentru divort. ce se intampla cu locuinta? instanta ma poate obliga sa-l primesc in locuinta pe fostul sot? trebuie sa introduc actiune pentru evacuare?
Pai in primul rand nu puteti partaja "contractul de inchiriere". Daca este pe numele dvs. si va intelegeti sotul poate parasi apartamentul.
Daca nu, introduceti o actiune in evacuare.
instanta va atribui beneficiul contractului de inchiriere, daca se solicita, de principiu sotului caruia ii sunt incredintati copii.

Alte discuții în legătură

Locuinta cu chirie anl si rata la credit cui revin la divort? Maria_Enache Maria_Enache Buna ziua. La multi ani si la cat multe procese castigate in noul an! Sunt in divort cu sotul meu, am cerut incredintarea celor 2 minori, pensie ... (vezi toată discuția)
Partaj si atribuire de locuinta cu chirie anl dany_28 dany_28 Buna ziua, Sunt divortat, am un copil impreuna cu fosta sotie. Divortul s-a finalizat la notariat (de comun acord), copilul ramanand in intretinerea mamei, ... (vezi toată discuția)
Actiune in evacuare Anneee Anneee Buna seara. As avea si eu o intrebare. In luna martie am divortat la primarie insa partajul nu a fost facut. Fostul meu sot nu este deacord cu actiunea de ... (vezi toată discuția)