avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator Bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator Bloc

Buna ziua, am si eu o intrebare:

Imi puteti spune daca administratorul blocului imi poate cere o copie a buletinului de identitate, specificand ca mi-a spus ca este singura modalitate sa declare cate persoane locuiesc in imobilul meu?

Precizez ca as dori sa stiu daca se poate si fara sau este o obligatie a mea deoarece am motive sa cred ca administratorul blocului meu face niste treburi foarte suspicioase si nu mi-as dori sa detina o copie a buletinului meu de identitate.

Intr-o alta ordine de idei, exista posibilitatea de a initia o schimbare a administratorului si daca da in ce temei legal sau ce trebuie sa fac. Face niste treburi dubioase pe care mai mult sau mai putin le-as putea demonstra.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:23, 18 Octombrie 2019
Buna ziua,
Discutati cu presedintele acest aspect.
ART. 30 din legea 196/2018
(1) Proprietarii din condominii au obligatia sa notifice presedintelui orice
schimbare intervenita in structura si numarul membrilor familiei prin deces, casatorii
sau nasteri, persoanele luate in spatiu, precum si locatarii/comodatarii ca urmare a
inchirierii sau a imprumutarii locuintei.
(2) Notificarea prevazuta la alin. (1) se face in scris in termen de 10 zile de la
schimbarea intervenita, de la luarea in spatiu, respectiv de la semnarea contractului
de inchiriere/comodat.
Obligatia prezentarii documentelor de identitate pentru persoanele care domiciliaza in condominii este expres prevazuta de legislatia in domeniu,respectiv toate persoanele care domiciliaza provizoriu minimum 15 zile/luna sau definitiv in condominiu detin obligatia legala sa prezinte documentele in vederea inregistrarii in cartea de imobil
Dv ca si persoana fizica ,nu detineti calitatea si autoritatea sa interveniti in cadrul raportului juridic de munca incheiat intre angajator=asociatia de proprietar si angajat=administartor de imobil
Eventual puteti sesiza oficial angajatorul=asociatia de proprietari despre eventualele "treburi dubioase"
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari,care in calitate de angajator in anumite conditii-legal prevazute poate hotari rezilierea incetarea raportului juridic de munca
Vorbim despre un deces. Schimbarea proprietarului si automat reducerea de la 3 persoane la 2 a persoanelor care locuiesc in imobil. Precizez ca am locuit si continui sa locuiesc aici de foarte multi ani.

Pe mine m-ar interesa sa-mi spuneti de ce in ART. 30 din legea 196/2018 nu dispune prezentarea vreunui act de identitate ci doar a prezentarii unei cereri in scris in termen de 10 zile de la schimbarea survenita.

Si sincer, cui as putea sa fac o sesizare? doamna pana de curand a fost ea administratora si sotul dansei presedinte, este o cloaca acolo. Mai sus de asociatia de proprietari a blocului meu, unde pot obtine o indrumare si aici nu ma refer la un proces juridic neaparat.

Am eu, ca si proprietar al unui imobil din bloc, vreo putere in fata administratorului !? sau este doar .. "fictiv" faptul ca dansa lucreaza pentru noi iar eu particip activ la plata salariului ei.
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
chriss08, utilizator
Ii puteti cere dumneaei articolul din lege ce spune ca trebuie sa faceti ce spune ea.
Si puteti depune o sesizare la primărie, nu prea se poate ca administrator sa fie sotia președintelui...
Comitet/ cenzor aveti?
Pana de curand cand am inteles ca au fost fortati de imprejurimi sa renunte dumnealui la titlul de presedinte, a fost posibil.

Cenzor, da. Nu il cunosc personal din pacate dar ii cunosc numele.

Actiunea se petrece in Jud. Constanta.
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
chriss08, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie administrator bloc angelica82 angelica82 Buna seara, Administratora scarii de bloc a demisionat fara nici un fel de sedinta si fara ca noi locatarii sa stim. Am inteles ca stia doar presedintele de ... (vezi toată discuția)
Demitere administrator si presedinte gigibosu33 gigibosu33 la asociatia noastra de proprietari avem o administratora de la primarie iar presedintele este din bloc.dar nu vor sa ne spuna cine face parte din comitet si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu omul de serviciu gi-jane2 gi-jane2 Buna dimineata, asociatia noastra are angajat un barbat pentru curatenia in bloc , de cand cu reciclarea, oamenii pun la ghena de pe palier in saci sticle, ... (vezi toată discuția)