avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata concediu medical - neindeplinire stagiu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata concediu medical - neindeplinire stagiu de cotizare

Dacă nu ai vechime de minim 6 luni la un loc de muncă și ai avut un accident rutier (fiind sofer in speță)Nu iti este plătit concediu medical???E posibil asa ceva?
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 18 Octombrie 2019
Da, este posibil asa ceva.

Ordin nr. 15/1.311/2018 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate

art. 8
(1) Asigurații beneficiază de concedii și indemnizații, în baza certificatului medical eliberat de medicul curant, conform reglementărilor în vigoare, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:
a) îndeplinesc stagiul minim de asigurare prevăzut la art. 7 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare;

b) prezintă adeverința de la plătitorul de indemnizații din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12/24 de luni, cu excepția urgențelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A.
....

art. 71
(1) În înțelesul prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, constituie refuzuri justificate la plata indemnizațiilor următoarele situații:
.....
b) neîndeplinirea stagiului complet de asigurare, cu excepțiile prevăzute de lege;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical adyovi adyovi Dacă m-am angajat pe 16.04.2019 si pe 21.10.2019 mi-am băgat concediu medical, mi se plătește? (vezi toată discuția)
Concediu medical Catalinnita526 Catalinnita526 Am suferit o entorsa si medicul de la urgenta mi-a dat 7 zile de repaus. Pot beneficia de concediu medical? Mentionez ca sunt angajat de o luna si nu am cele ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu medical Cristina_Ciuraru Cristina_Ciuraru Suntem parinti a 2 baietei gemeni. Ei au fost diagnosticati cu o malformatie la nastere pentru care s-a intervenit chirurgical. In spital m-am internat atat eu ... (vezi toată discuția)